Ob vseh zanimivih receptih je včasih kar težko izbrati. In velikokrat se zgodi, da pozabimo na tiste najbolj običajne in enostavne, pa zato nič kaj manj okusne. Eden takih je tudi spodnji.


Čas priprave: 5 min    Čas kuhanja: 15  min    Skupaj: 20 min

Sestavine:

– piščančja prsa,
– parmezan,
– češnjev paradižnik,
– strok česna,
– sveža bazilika,
– timijan,
– sol, poper,
– olivno olje,
– polnozrnate testenine.

Priprava:

Piščančja prsa operemo in narežemo na majhne koščke. Začinimo jih s soljo, poprom in timijanom. Medtem na olivnem olju popražimo strok česna. Ko česen malce porumeni in zadiši, dodamo meso. Nekaj minut mešamo in dodamo češnjev paradižnik. Potresemo s svežo baziliko in po potrebi še malce solimo in popramo. Vse skupaj popečemo, da se meso dobi zlatkasto barvo.

Testenine skuhamo skladno z navodili na embalaži, ki jih nato postrežemo skupaj z začinjenim mesom. Potresemo še s sveže naribanim parmezanom.

Kot prilogo si lahko privoščimo veliko skledo zelene solate.

Pa dober tek!

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»