Če ti povem, da lahko v pol ure pripraviš super okusno sladico, verjetno podvomiš v mojo izjavo.

Je tako?
In če temu dodam še podatek, da za pripravo potrebuješ samo 5 sestavin, potem verjamem, da so dvomi še večji.

Ampak ne glede na to, kaj si misliš o moji izjavi, sem ti pripravil recept, s katerim ti dokažem, da gre za čisto resnico.

Glede na to, kako enostavna je priprava, sem prepričan, da si pregrešno dobre »brownije« pripraviš že v naslednjih dneh.

Pa poglejva, kaj vse potrebuješ…


Čas priprave: 5 min    Čas pečenja:  20 min   Skupaj: 25 min

Sestavine:

– 4 večje banane,
– 2 merici 100% naravnih beljakovin v prahu (Golden TREE),
– 2 zvrhani žlici hrustljavega arašidovega masla
– 2 mali žlički 100% kakava v prahu
– 30 gramov suhih brusnic

Priprava:

Da bo tekstura »brownijev« tista prava, ti predlagam, da si pri pripravi te pregrešno dobre fit sladice pomagaš z blenderjem oziroma mikserjem. Tako bodo vse sestavine enakomerno porazdeljene in bo okus čisto vsakega koščka umetnine enako slasten.

Preden se lotiš priprave mase, ti predlagam, da najprej segreješ pečico na 180 stopinj Celzija in pripraviš manjši pekač, v katerega položiš peki papir.

Medtem, ko se pečica segreva, se lotiš drugega koraka, ki je zelo enostaven. V že pripravljen mikser streseš na kose nalomljene banane, 2 merici beljakovin v prahu, 2 mali žlički kakava, 30 gramov brusnic in za konec še 2 zvrhani žlici hrustljavega arašidovega masla, ki ga pred tem nekoliko toplotno obdelaš.

Lahko ga segreješ v mikrovalovni pečici, še bolje pa bo, če kozarček z arašidovim maslom za nekaj minut položiš v vročo vodo.

Ko so vse sestavine na svojem mestu, delo prevzame mikser, ki poskrbi, da se okusi maksimalno premešajo in dobiš tisto pravo teksturo.

Dobljeno maso potem enakomerno razporediš po pekaču in ga postaviš v že segreto pečico za slabih 20 minut.

Pekač nato vzameš iz pečice in počakaš približno 10 minut da se masa ohladi.

Za konec jo narežeš na enakomerne konce in super okusni »browniji« so pripravljeni.

Računam nate, da mi sporočiš, kako se ti dopadejo.

Pa dober tek ;)

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»