Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Vadba / 3 prehranska dopolnila, ki jih priporočam dnevno za maksimalen rezultat
 

3 prehranska dopolnila, ki jih priporočam dnevno za maksimalen rezultat

Predviden čas branja: 3 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 04/06/2018
3 prehranska dopolnila, ki jih priporočam dnevno za maksimalen rezultat

Totalen kaos …!!!

Namesto nižjega deleža odvečne maščobe je nižje samo stanje na vašem bančnem računu. Namesto super rezultatov pa velikokrat sledi super razočaranje.

To je posledica norije, ki smo ji priča v zadnjem času.

Poplava prehranskih dopolnil, smešne cene v obe skrajnosti, kakovost, ki je na meji dovoljenega, in tako naprej. To je razlog, da marsikdo sploh ne ve, kaj uživa, in kaj je tisto, kar dejansko potrebuje.

Za razliko od ostalih bom z vami 100 % iskren.
V naslednjih minutah izveste ali prehranska dopolnila sploh potrebujete, in če že, katera so.

ŽE SAMO IME VAM POVE, DA VAM MARSIKDO LAŽE V OBRAZ …

Da bomo vsi na isti strani, najprej zelo pomembna informacija. Kot verjetno veste, takšne in drugačne izdelke uvrščamo v skupino prehranskih DOPOLNIL. To pomeni, da dopolnjujejo neko osnovo, ki jo v tem primeru predstavlja kombinacija uravnotežene prehrane in redne telesne aktivnosti.

To je dejstvo!

dodatkiKdor misli oziroma verjame, da so prehranska dopolnila tista, ki bodo sama po sebi poskrbela za super rezultat, to kar oznanjajo številni »strokovnjaki«, se konkretno moti. Praktično živi v popolni iluziji.

Če pred vadbo pojeste nek fatburner še ne pomeni, da po treningu lahko skočite na burger, pa bo zadeva ok. Pa da ne bo pomote, to ni tako redek pojav.

Ker se je življenjski slog v zadnjem času precej spremenil (stres, več dela, natrpan urnik itd.) se moramo temu primerno prilagoditi. Brez dvoma to najlažje dosežemo z uživanjem kakovostne in raznolike hrane in tako poskrbimo, da ima telo dovolj energije za vse izzive.

Ampak pozor …!

Ker včasih zaradi številni obveznosti, hitrega tempa in natrpanega urnika to ni izvedljivo, na vrsto pridejo prehranska dopolnila.

Bistvo kakovostnih prehranski dopolnil je, da v svoje telo lažje vnesemo snovi, ki jih potrebujemo za super počutje, kakovostno regeneracijo in posledično napredek.

In da ne boste po nepotrebnem zapravljali ogromno denarja in uničevali svojega telesa, vam razkrijem kaj potrebujete, na kaj morate paziti in jasno, katera prehranska dopolnila uporabljam tudi sam.

TRDITEV, S KATERO SE STRINJAJO VSI STROKOVNJAKI

Odkar sem spoznal, kako pomembne so, si ne predstavljam dneva brez omega-3 maščobni kislin.

Brez heca …

Razloga, da sem jih umestil na svoj jedilnik, sta predvsem dva.

Prvi je, da so omega-3 maščobne kisline nujne za nemoteno delovanje človeškega organizma. To so v zadnjem času dokazale številne raziskave. O tem, kako pomembne so za naše počutje in splošno zdravje, so začeli govoriti praktično vsi. Od zdravnikov, farmacevtov, nutricionistov pa do športnikov in trenerjev.

Celo EFSA (European Food Safety Authority), ki velja za alfo in omego, ko govorimo o zdravi prehrani, je potrdila pozitivne vplive omenjenih maščob na naše telo in razvoj.

Poleg prvega, ki je sicer zelo zgovoren, vam predstavim še drugi razlog.

Gre za maščobne kisline, ki jih za razliko od ostalih naše telo ne more tvoriti samo. To pomeni, da jih v svoje telo moramo vnesti s prehrano.

No tukaj pa nastane manjši problem.

Določen delež jih sicer že zaužijemo z zelenjavo, ribami, algami in semeni, vendar dvomim, da je le ta dovolj visok. Kot sem opazil pri svoji prehrani, ki je sicer zelo raznolika, je bil delež prenizek. Zato sem se odločil da izkoristim prehranska dopolnila in v telo vnesem dodatne omega 3 maščobne kisline.

GTN-omega-3KATERE: Golden TREE Omega 3 TG

KDAJ: Med zajtrkom.

KOLIKO: Dva grama oziroma dve kapsuli (POZOR! … Pri ostalih produktih je zaradi slabše kakovosti podatek o zadostnem dnevnem vnosu drugačen).

ZAKAJ:

 •         zagotavljajo pravilno delovanje srca,
 •         pozitivno vplivajo na normalno delovanje možganov,
 •         sodelujejo pri vzdrževanju dobrega vida,
 •         delujejo protivnetno,
 •         pozitivno vplivajo na lepoto kože,
 •         omogočajo nemoteno delovanje celic, ki so osnovna enota organizma.

4 ČRKE, ZARADI KATERIH SO VAŠE MIŠICE NA VARNEM.

Če sem omenil, da omega-3 maščobne kisline zaužijem vsak dan, je pri naslednjem prehranskem dopolnilu zgodba precej drugačna.

Situacija je sledeča …

Razvejane aminokisline, bolj poznane pod kratico BCAA, svoje delo opravijo ko je na sporedu trening.

Mogoče ste že slišali, da organizem za pridobivanje energije uporablja različne vire. Med treningom se zaradi povečane intenzivnosti in napora velikokrat zgodi, da organizem kot vir koristi tudi aminokisline, ki so sicer osnovni gradnik mišic.

In če prostih aminokislin v obtoku ni dovolj, jih naše telo vzame točno tam, kjer si tega najmanj želimo, iz mišic.

Ker želim ohraniti čvrsto, fit, zdravo postavo, pred vsakim treningom poskrbim, da se tej neprijetni situaciji brez večjih težav izognem.

Zato v vodo dodam nekaj aminokislin in si tako pripravim napitek. Nekaj požirkov naredim že pred treningom in se tako pripravim na prve napore, preostanek pa popijem med samo vadbo.

GTN-bcaaKATERE: Golden TREE BCAAs

KDAJ: Pred in med treningom.

KOLIKO: Pet gramov oziroma ena merica.

ZAKAJ:

 •         zmanjšujejo občutek utrujenosti med vadbo,
 •         zaščitijo mišice pred razgradnjo,
 •         omogočijo večjo intenzivnost treniranja,
 •         sodelujejo pri kakovostni regeneraciji po napornem treningu.

NAPITEK ZA PRAVO REGENERACIJO.

Poleg omega-3 maščobnih kislin in BCAA pa je tukaj še tretje prehransko dopolnilo, ki ga uporabljam tudi sam. Beljakovine v prahu mogoče že poznate, ampak zaradi poplave izdelkov vlada popolna zmeda, kar me sploh ne čudi.

Med telesno aktivnostjo oziroma med treningom zaradi različnih obremenitev pride do mikro poškodb mišičnega tkiva, ki se morajo po vadbi čim hitreje zaceliti. S tem, ko se zacelijo, se postopoma poveča delež mišične mase in tako oblikujemo čvrsto, fit postavo. Podobno, kot če bi vrv, ki se je natrgala, povezali z novim delčkom in jo tako ojačali ter podaljšali.

Najboljši čas za regeneracijo je prvih 20 minut po treningu. In ker na razpolago ni veliko časa, je beljakovinski napitek najbolj optimalna izbira za kakovostno regeneracijo in posledično napredek.

GTN-wheyKATERE: Golden TREE “100% All-Natural” Whey Protein

KDAJ: Po treningu.

KOLIKO: 30 gramov oziroma dve merici.

ZAKAJ:

 •         odigrajo ključno vlogo pri učvrstitvi in oblikovanju telesa,
 •         prispevajo k povečanju mišične mase,
 •         ohranjajo zdrave kosti,
 •         pomagajo pri uravnavanju krvnega tlaka.

Preden zaključim, pa še ena pomembna zadeva. Prosim vas, da ste pri izbiri izdelkov kar se da previdni. Glede na to, da je cilj zdrava, fit postava, priporočam, da izberete tista prehranska dopolnila, ki ne vsebujejo umetnih sladil in ostalih aditivov.

Ker pa vem, da so takšni izdelki prava redkost, smo se z ekipo odločili in oblikovali lastno linijo visoko kakovostnih prehranskih dopolnil znamke Golden Tree Nutriton (GTN). Sicer so vsi omenjeni izdelki dosegljivi v moji spletni trgovini, a sem se odločil, da te nagradim.

Odločitev je tvoja in ne glede na to kakšna je, jo 100 % spoštujem.

Paket fit trojček, ki vsebuje GTN OMEGA 3, GTN BCAA in GTN ALL NATURAL PROTEIN WHEY lahko danes prejmeš 20 % ugodneje kot sicer.

 

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji