Odlična kombinacija sladkega, kremnega in hrustljavega se skriva v arašidovih ploščicah. Vse kar potrebujemo je nekaj sestavin in blender.


Čas priprave: 15 min      Čas pečenja: 0 min      Skupaj: 15  min

Sestavine:

  • 20 g arašidovega masla,
  • 10 g  kokosovega olja,
  • 10 g yacon sirupa,
  • 150 g mletih mandljev,
  • 50 g orehov,
  • 50 g datljev,
  • sol,
  • vanilija,
  • kakav v prahu.

Priprava:

Nekaj ur ali dan prej predno se lotiš priprave, namočimo mandljne v vodo. Tako postanejo nekoliko bolj mehki.

Ploščice so sestavljene iz dveh slojev, prvi je kremni arašidov in drugi čokoladni.

Za pripravo prvega sloja potrebujemo arašidovo maslo, sirup, olje, mlete mandlje in vanilijo. Vse sestavine združimo v blenderju ter dobro zmešamo. Po potrebi dolijemo malo vode. Ko dobimo enakomerno zmiksano zmes, jo razporedimo po ožjem pekaču, ki smo ga oblekli s peki papirjem. Shranimo v skrinji in se lotimo priprave druge plasti.

V blenderju zmeljemo orehe, datlje, nekaj vode, ščepec soli in surovi kakav. Pripravljeno maso razporedimo po spodnji plasti in vse skupaj shranimo v skrinji. Predno jih zaužijemo, jih pustimo na sobni temperaturi, da se nekoliko stalijo. Nato narežemo na kocke in verjemi, da bodo en za drugim izginili iz krožnika.

Pa dober tek!

Celoten prigrizek ob upoštevanju zgoraj navedenih količin vsebuje:

E (kcal/kJ)= 1652,67 kcal / 6941,21 kJ

Beljakovine: 45,07 g

Ogljikovi hidrati: 82,53 g

Maščobe: 127,34 g

Pa še to!

Že poznaš Popolno Prehrano? Poleg okusnih receptov ( kar 35 različnih na teden), ki so prilagojeni tvojim ciljem, prejmeš še tebi prilagojen nakupovalni listek za ugodne nakupe, povabilo za pridružitev zaprti Facebook skupini, 24/7 podpora ekipe, orodja za merjenje sprotnega napredka in primerjavo slik tvoje preobrazbe…

Skratka vse kar potrebuješ, da najhitreje in najlažje prideš do svoje sanjske postave.

Klikni tukaj in si poglej, kako izgleda tvoj idealni jedilnik:

=> www.popolnapostava.com/popolna-prehrana/kviz/

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»