Verjetno ne verjameš, da obstaja sirova torta brez nezdravih maščob in sladkorjev, ki pa je vseeno značilno kremasta in omamno okusna?

No, ta recept te bo prepričal v nasprotno! Pa še pravi preobrat bo prinesel v tvoje življenje, saj si tako pripravljeno sirovo torto lahko privoščiš že zjutraj za zajtrk, brez slabe vesti in štetja kalorij.


Čas priprave: 2 uri      Čas kuhanja: 1 ura 30 min      Zahtevnost

Sestavine:

Priprava:

  1. Priprava tega cheesecakea zahteva nekaj več časa in zbranosti, je pa zato končna nagrada še toliko slajša. Za začetek prižgemo pečico in temperaturo nastavimo na 170 °C.
  2. Nato v srednje veliki posodi zmešamo sestavine za dno, se pravi mlete mandlje, jabolčno čežano (lahko si jo preprosto pripraviš doma, tako da olupljena in narezana jabolka zmiksaš v gladko kašo), ščepec soli in eritritol (40 g).
  3. Maso razporedimo po dnu tortnega modela in v ogreti pečici pečemo približno 10 minut, da se rahlo zapeče. Vzamemo ven in pečico ohladimo na 160 °C.
  4. Medtem pripravimo jogurtov nadev. V skledi s pomočjo električnega mešalnika dobro zmiksamo jogurt in eritritol (20 g), nato pa dodajamo jajca, beljake, mleko, beljakovine v prahu, vanilijo in ščepec soli. Vse dobro premešamo.
  5. Maso prelijemo na prej popečeno tortno dno in vse skupaj damo v pečico za 30 minut. Nato temperaturo pečice znižamo na 90 °C in pečemo še slabo uro.
  6. Kako vemo, kdaj je torta ravno prav pečena? S prstom se je dotaknemo na sredini – ko na prstu ne ostane nič (se masa ne prijema), je torta pripravljena. Pustimo, da se nekoliko ohladi, in dodamo maline.

Dober tek!

100 g Porcija
Energijska vrednost 259,95 kcal/1091,8 kJ 389,93 kcal/1637,71 kJ
Beljakovine 18,55 g 27,83 g
Ogljikovi hidrati 15,67 g 23,5 g
Maščobe 15,54 g 23,31 g

PRIPOROČAMO

Popolna Vadba II

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna prehrana. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»