Glede na to, da so preplavila svet socialnih omrežij in veljajo za pravo super živilo, sem se odločil, da »PUHASTE OBLAČKE« oziroma »NEBEŠKA JAJCA« pripravim tudi sam in se prepričam, za kako super prigrizek oziroma obrok gre. Priznam, bil sem prijetno presenečen ;)


Čas priprave: 5 min    Čas pečenja:  7 min   Skupaj: 12 min

Sestavine:

– jajca
– sol,
– poper,
– bazilika

Priprava:

Priprava nebeških jajc je res zelo preprosta in vam vzame dobrih 10 minut časa.

Da bo vse skupaj potekalo kot po tekočem traku, predlagam, da preden se lotite česarkoli, najprej prižgete pečico, saj bo ta ravno v času predpriprav dosegla želeno temperaturo, ki je 220 stopinj Celzija.

Ko je prva naloga uspešno opravljena, se lotimo naslednjega mini izziva in to je ločevanje rumenjakov in beljakov. Beljake odlijemo v skupno posodo, rumenjake pa posamično razdelimo po manjših posodicah. 1 rumenjaka, 1 posodica. Zakaj je temu tako, bo jasno v kratkem.

Beljake potem dobro stepemo in pripravimo sneg. Masi lahko v fazi priprave dodamo še nekaj malega drobnjaka, bazilike ali katere druge na drobne koščke narezane zelenjave.

Ko je sneg pripravljen, ga z večjo žlico, v obliki kepic oziroma kupčkov/oblačkov, razdelimo in položimo na pladenj, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Preden »puhaste oblačke« za 5-7 minut potisnemo v pečico, z žličko v kepicah naredimo vdolbino, kamor bomo kasneje postavili rumenjake.

Po dobrih petih minutah pladenj vzamemo iz pečice in v vsako vdolbinico spustimo po en rumenjak. Preden nadaljujemo s peko »puhaste oblačke« še začinimo (sol, popeper, začimbe po želji) in jih za dobri dve minuti potisnemo nazaj na prijetnih 220 stopinj Celzija.

Ko opazimo, da je rumenjak dobil tisto značilno teksturo, »puhaste oblačke« vzamemo iz pečice, jim dodamo listič bazilike in obrok je pripravljen.

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»