Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Prehrana / Se kdaj počutiš kot balon? 4 načini kako preprečimo napihnjenost in zravnamo trebuh
 

Se kdaj počutiš kot balon? 4 načini kako preprečimo napihnjenost in zravnamo trebuh

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 06/07/2015
Se kdaj počutiš kot balon? 4 načini kako preprečimo napihnjenost in zravnamo trebuh

Preden začnem z današnjo objavo, dovolite, da vam postavim zelo preprosto vprašanje:
»Kako bi se v tem trenutku počutili, če bi oblekli svoje najljubše kopalke?«
Odgovor lahko obdržite zase, bodite pa resnično iskreni do sebe!

Si predstavljate, da pazite pri prehrani, pridno vadite, skratka naredite vse, da bi se počutili super in izgledali fenomenalno, potem pa oblečete svoje najljubše kopalke, se pogledate v ogledalo in namesto zapeljivega trebuščka zagledate balon. Skratka, obupen scenarij. Da se boste izognili napihnjenemu trebuhu, slabi volji in pomanjkanju motivacije, vam na portalu Popolnapostava.com zaupam fantastično rešitev.

Poletje je tisto obdobje v letu, ko se v svojem telesu želimo počutiti še posebej fit. Kopalke, oprijete obleke, srajce itd., so oblačila, kjer naš trebuh pride še posebej do izraza. Prav tu pa se skriva past, zaradi katere lahko v trenutku pokvarimo super rezultate. Napihnjenost je tista, zaradi katere naš trebuh izgleda kot da ga prekriva plast odvečne maščobe; pa temu sploh ni tako. Poznate ta občutek?

Da se boste to poletje izognili napihnjenosti, vam na portalu Popolnpostava.com zaupam preproste, vendar sila učinkovite rešitve, ki bodo poskrbele, da bo vaš trebušček izgledal točno tako. kot si zaslužite.

Kot verjetno veste, si je za vsako stvar treba vzeti čas in nič drugače ni, ko je na sporedu obrok. Da boste prebavnemu traktu olajšali delo in organizem obvarovali stresa, si vzemite čas in si v miru privoščite obrok. Ja, verjamem da včasih ni časa, vendar težite k temu, da se to zgodi čim manjkrat. Naj bodo obroki količinsko zmerni in ne pozabite, da je hrano treba dobro prežvečiti. Tako bo vaš trebuh bistveno manj napihnjen.

Ko govorimo o napihnjenosti enostavno ne moremo mimo gaziranih pijač. Že tako ali tako vemo, da so slaba izbira. Ko pa govorimo o napihnjenosti, pa med vzroki zanjo definitivno zasedajo vodilna mesta. Kombinacija sladil in mehurčkov je tista, ki garantirano poskrbi za napihnjen trebuh in slabo počutje. Osvežite se raje z vodo oziroma nesladkanim čajem in ne obremenjujte svojega organizma po nepotrebnem.

Že na začetku sem omenil, da pomembno vlogo pri reševanju problema z napihnjenostjo igra sam način prehranjevanja. Poleg tega, da si moramo vzeti čas za posamičen obrok, je izredno pomembna tudi sama razporeditev obrokov čez dan. Z dobro organizacijo lahko poskrbimo, da si zmeren obrok privoščimo vsake tri do štiri ure in tako telesu damo dovolj časa, da predela zaužito hrano in naredi prostor za nov obrok.

Preden zaključim, pa še en nasvet. Priporočam vam, da se v poletnih dneh še posebej izogibate največjim sovražnikom našega telesa. Živila, ki vsebujejo veliko soli povzročijo, da se v našem organizmu zadržuje voda. Prav to je lahko eden od razlogov za hitro napihnjenost in posledično obilico slabe volje!

Da bo na plaži prava energija, bodo poskrbeli prijatelji; zato všečkajte in delite to objavo z njimi in tako skupaj preživite najbolj fit poletje svojega življenja. Sledite nam tudi na instagramu in facebooku, ter ne pozabite na našo mailing listo. Tedensko z vami delim brezplačne nasvete, super treninge in ostalo gradivo, ki vam bo pomagalo uresničiti vaše sanje o popolni postavi.

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji