Domov / Vadba / Se upaš preizkusiti v drugem izzivu?
 

Se upaš preizkusiti v drugem izzivu?

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 07/07/2014
Se upaš preizkusiti v drugem izzivu?

Izziv, ki smo ga objavili v drugi polovici meseca maja, je bil zadetek v polno. Dokazi za to so vsi pozitivni komentarji, sporočila zadovoljnih udeležencev predvsem pa vprašanja, kdaj bo na sporedu nova naloga. Ker radi ustrežemo vašim željam, je pred vami nov zabaven izziv za prihajajoče poletne dni.

Najprej dovolite, da čestitam vsem, ki ste uspešno premagali prvi izziv. Prepričan sem, da ste opazili pozitivne rezultate, pridobili nekaj kondicije in izboljšali svoje počutje. Vsi, ki izziva niste opravili oziroma se ga niste lotili pa brez skrbi. Pridružite se nam pri drugi nalogi in ostanite predani svojemu cilju.

Glede na to, da je pred nami obdobje poletnih dopustov vas moram opozoriti, da to ne igra nobene vloge, da z izzivom ne bi začeli oziroma da bi se ga lotili pozneje, saj lahko vaje izvajate doma, v hotelski sobi, na domačem vrtu, skratka kjer vam najbolj odgovarja. Brez skrbi, vadba bo zabavna, kratka in učinkovita.

Tokratni izziv je sestavljen iz štirih vaj. Za prve tri je predpisano število ponovitev, ki jih morate opraviti. Za zadnjo vajo pa je določeno časovno okno. Vse podrobnosti v spodnji tabeli

#1 SPUSTI NA KLOPI

Da bomo okrepili mišice rok, ki v poletnih dneh ob živce spravljajo marsikoga, bomo poskrbeli s prvo vajo. Spusti na klopi so ultimativna rešitev. Vse kar potrebujete je stol, klop oziroma mesto kamor se lahko upremo z rokama. Z dlanmi se naslonimo na primerno mesto tako, da so roke ozko ob telesu. Nato v navpični smeri spuščamo in dvigamo trup. Paziti moramo le, da se ne spustimo pregloboko. Skrajna meja je pravi kot med spodnjim in zgornjim delom roke.

# 2 SKLECE

Vaja številka dve bo poskrbela za lepo oblikovane mišice ramenskega obroča tako pri dekletih kot pri fantih. Bodite pozorni, da roke postavite nekoliko širše od širine ramen in da komolce pomikate skorajda v vzporedni smeri s telesom. Tistim, ki je omenjena vaja pretežka naj oporo nudijo kolena, ostalo gibanje se ne spremeni.

# 3 DVIGANJE NOG

Ker so pred nami dnevi, ki jih bomo preživeli na plaži nikakor ne smemo pozabiti na zapeljiv trebuh. Dviganje nog bo poskrbelo za obremenitev trebušnih mišic. V ležečem položaju boste dvigali in spuščali iztegnjene noge. Da bo vaja še učinkovitejša poskrbite, da se s petam ne dotaknete tal.

# 4 IZMENIČNI ODRIVI

Za piko na i pa še četrta vaja. Z nogama se boste izmenično odrivali v vodoravnem položaju. Podite pozorni, da imate ves čas čvrsto napete trebušne mišice, da je vaš pogled usmerjen predse in da je to vaja, kjer ste omejeni s časom in ne s ponovitvami.

Kaj pravite na prijetno ohlajanje v jezeru ali morju po zabavni vadbi? Prepričan sem, da ne boste imeli nič proti, zato resnično izkoristite tople poletne dni. Da bo vse skupaj še bolj zabavno, delite objavo z vsaj enim prijateljem in poskrbite za aktivno poletje. Če želite, da v prihodnje pripravimo še več izzivov pa ne pozabite všečkati objave


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji