Zadnje čase sam navdušen nad sladkim krompirjem, saj je v kuhinji vsestransko uporaben, primeren je tako za kuhanje, kot za pečenje. Poleg vsega pa je zelo hranljivo živilo, saj vsebuje kar 65 odstotkov dnevne priporočene količine vitamina C ter vsebuje še vitamin E, ki dobro deluje na srce in ožilje. Tokrat sem ga pripravil in začinil na azijski način in moram reči, da je vse skupaj izpadlo več kot okusno.


Čas priprave: 10 min    Čas kuhanja: 15 min     Skupaj: 25 min

Sestavine:

– por,
– 1 manjša bučka,
– kokosovo olje,
– mozzarella light,
– sladki krompir,
– tamari sojina omaka,
– curry v prahu,
– kardamom,
– kumina.
– koriander,
– konopljina semena,
– indijski oreščki.

Priprava:

V zavreto vodo damo na koščke narezan sladki krompir in kuhamo dobrih 5 min. Med tem časom naribamo bučko, sesekljamo por in mozzarello in vse skupaj z začimbami prepražimo na kokosovem olju. Na koncu dodamo odcejen sladki krompir in indijske oreščke ter vse skupaj pražimo še približno 10 min. Na koncu zalijemo s sojino omako in po vrhu potrosimo konopljina semena.

Pa dober tek ;)

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»