Se še spomnite priljubljene sladice, imenovane Bajdera? Pregrešno dobro sladkanje, ki pa si ga sedaj lahko pripravimo kar sami. In to seveda zdravo različico. ;) Previdno samo, da jih ne zmanjka prehitro.


Čas priprave: 15 min

Sestavine:
– 9 žlic vode,
– 200 g kokosovega masla,
– 200 g lešnikov,
– 200 g mandljev,
– 100 g čokolade z vsaj 70% vsebnostjo kakava,
– 2 merici GTN vanilijevih ali čokoladnih beljakovin.

Priprava:

V posodo damo kokosovo maščobo. Na zmerni temperaturi mešamo, da se stopi. Posodo odstranimo in dodamo lešnike in mandlje ter merico beljakovin. Maso enakomerno porazdelimo po pekaču in jo poravnajmo, da nastane ravna plošča. Shranimo maso v hladilniku in pripravimo čokoladno glazuro. Čokolado na pari stopimo in čokoladno glazuro enakomerno prelijemo na maso  in pustimo, da se ohladi. Nato pekač shranimo v hladilnik, da se sladica shladi in strdi. Sladico narežemo na poljubno velike kose.

Pa dober tek ;)

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna prehrana. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»