Po dolgem času je ponovno čas za kulinaričnega favorita- biftek! Ker je sezona zelja, sem ga dodal za prilogo in obogatil z jajcem. Vsekakor vredno vaše pokušine!


Čas priprave: 15 min    Čas kuhanja: 25  min    Skupaj: 40 min

Sestavine:

– goveja pljučna pečenka,
– sol,
– celi poper,
– zrnata gorčica,
– pol glave zelja,
– 1 jajce,
– olivno olje.

Priprava:

Najprej damo kuhati vodo, začinjeno s soljo. Medtem na strgalu naribamo zelje in ko voda zavre, pokuhamo v njej naribano zelje, vse dokler se le-to ne omehča. Nato se lotimo pečenja mesa.

Če želimo pripraviti dobro uležano meso, moramo biftek pred pripravo marinirati vsaj 5 dni. Premažemo ga z zrnato gorčico in posujemo z zrni črnega popra ali začimbami in zelišči po želji ter ga prelijemo s toliko olivnega olja, da je povsem prekrito. Pokrijemo s folijo in pustimo v hladilniku, kjer ga najmanj enkrat obrnemo.

Ponev segrejemo na olivnem olju, položimo biftek ter pečemo na vsaki strani 5 minut. Ko je meso pečeno, ga preložimo na krožnik in pokrijemo s pokrovko. Pustimo, da odleži 10 min. Med tem časom spečemo jajce ter vse skupaj postrežemo.

Pa dober tek!

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»