Izgovor »ni časa« je enostavno prepogosto prisoten pri kuhi, zato vse več posameznikov posega po hitri hrani in nezdravih prigrizkih. Prav s tem namenom smo za vas pripravili hiter, okusen in seveda kvaliteten obrok, ki si ga boste pripravili v pičlih 20 minutah.

PP-recept-socni-steak-na-rukolini-posteljici-z-dusenim-rizem


Čas priprave: 10 min    Čas kuhanja: 20 min     Skupaj: 30 min

Sestavine:
– pusta govedina
– riž
– kokosovo olje
– čebula
– česen
– poper
– sol
– timijan

Priprava:
Na samem začetku naj vam razkrijem majhno skrivnost. Da bo steak resnično okusen boste poskrbeli z marinado. Sam najraje mariniram meso že kak dan prej oziroma kot radi rečemo pustim meso »odležati«. Marinado lahko pripravite po želji, sam uporabim kokosovo olje, sesekljano čebulo, česen, timijan, sol in poper. Če vam bolj odgovarja samo poper in sol oziroma bi radi dodali kako drugo začimbo ni nobenega problema.

Skratka, sestavine v posodi dobro premešamo in prelijemo preko mesa. Precej priročen način kako shraniti meso do naslednjega dne je, da ga že mariniranega daste v PVC vrečko in jo primerno zatesnite.
Preden meso položite na žar ali v vročo ponev, poskrbite, da je površina primerno ogreta. Pa nikar ne zavrzite marinade, ki je ostala v vrečki. Samo prelijte jo preko mesa in okus bo še toliko boljši. Čas pečenja mesa pa je odvisen od debeline zrezka in vaših želja oziroma okusa.

Za prilogo pripravimo dušen riž in brokoli.

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»