Ni časa, ni panike!

Tale mala mojstrovina je nared v manj kot pol ure.
Pripravi se na fantazijo okusov?


Čas priprave: 10 min    Čas pečenja:  15 min   Skupaj: 25 min

Sestavine:

– zorjena pusta goveina,
– stročji fižol,
– olivno olje,
– sol,
– poper.

Priprava:

Ker nisem pristaš kompliciranja in med tednom težko najdem čas za pripravo “težjih” receptov, vam predstavljam mojo malo mojstrovino.

Stročji fižol operemo in narežemo ter pokuhamo v slani vodi(dobrih10min). Isto časno pa v že ogreto ponev kapnemo nekaj olivnega olja in nekoliko počakamo.

Steak lahko pripravimo na več različnih načinov; sam osebno sem ljubitelj srednje pečenega. Da bomo to dosegli, ga bomo na srednjem ognju na vsaki strani popekli od dve do tri minute. Bodite previdni, da ga pri obračanju ne prebodete saj lahko izgubi sok, ki poskrbi za harmonijo okusov.

Ravno prav pečenega še osolimo in popopramo, preložimo na krožnik poleg stročjega fižola in vrhunski obrok je pripravljen.

Dober tek!

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»