Spet sem bil priča izjavi, da se ne da jesti okusnih in hkrati zdravih obrokov.
Zato sem se odločil, da pripravim recept za odličen obrok, primeren tako za kosilo kot tudi za večerjo ali malico. Da dvomljivcem dokažemo, kako okusni so lahko naši obroki, bomo potrebovali…

PP-recept-spinacni-in-mesni-polpeti


Čas priprave: 20 min    Čas kuhanja: 15 min     Skupaj: 35 min

Sestavine:
– svežo špinačo,
– piščančje in pusto goveje meso,
– čebulo,
– česen,
– kokosovo maslo,
– papriko,
– jajca,
– ovsene kosmiče,
– začimbe (majaron, baziliko, timijan, peteršilj)
– sol.

Priprava:
V nekoliko večji ponvi na kokosovem maslu popražimo čebulo in papriko. Pozneje dodamo še česen in začimbe. Vse skupaj pretresemo v dve posodi, v vsako polovico, in ohladimo. V prvi posodi bomo pripravili špinačne polpete, v drugi pa mesne.

V posodo damo špinačo, ki smo jo predhodno podušili na zmernem ognju. Pazimo, da jo dobro ožamemo in ohladimo. Zelenjavi dodamo jajce ali dva (odvisno od količine, ki jo želimo pripraviti) in ovsene kosmiče ter osolimo. Nato vse skupaj res dobro premešamo.

V drugi posodi istočasno pripravimo maso za mesne polpete. Vanjo damo piščančje in goveje meso. Priporočam, da kupite pusto meso in ga zmeljete kar doma, ali pa v vaši lokalni trgovini prosite mesarja, da to opravi namesto vas. Tako se izognemo nepotrebni maščobi, ki jo skriva že pakirano mleto meso. Mletemu mesu dodamo jajce in ovsene kosmiče, ter zmes/maso osolimo ter dobro premešamo.

Ko imamo obe mešanici pripravljeni, v ponev z ravnim dnom damo kokosovo maslo in ga segrejemo. Z roko oblikujemo polpete (poljubnih velikosti) ter jih spečemo na zmernem ognju.

Tak obrok lahko brez težav zaužijemo tako za kosilo kot tudi za večerjo, ali pa ga vzamemo s seboj v službo, na predavanja ali na pot.

Dober tek!

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna prehrana. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»