Nisem ravno pristaš in zagovornik polente, saj ima visok glikemični indeks, a občasno si jo vseeno privoščim  v takšni uravnoteženi kombinaciji. Primerna je za ljudi, ki so občutljivi na gluten ali imajo celiakijo, saj ga ne vsebuje. In, ker smo ravno v obdobju špargljev, bo ta recept poskrbel za odlično, spomladansko kosilo.

PP-recept-spomladanski-kroznik-s-spargli-in-prsutom


Čas priprave: 5 min    Čas pečenja:  20 min    Skupaj: 25 min

Sestavine:

– pršut ( maščobo odstranimo),
– šparglji,
– pol skodelice polnozrnate polente,
– nekaj kapljic olivnega olja,
– sol,
– rukola,
– parmezan

Priprava:

Polento skuhamo v skladu z navodili na embalaži. Razmerje vode in polente je 3:1, torej trikrat toliko vode kot je polente. Vmes jo tudi solimo. Pršutu odstranimo trakce maščobe in ga položimo na nelepljivo ponev ter popečemo toliko, da postane hrustljav. Ko je pečen, na ponev položimo še šparglje in jih prav tako popečemo. Če je potrebno dodamo nekaj kapljic olivnega olja. Vse skupaj položimo na krožnik in na polento nastrgamo še malo parmezana.

Dober tek!

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»