Še en vrhunski recept za pizzo, po kateri ne rabiš imeti slabe vesti. Testo je pripravljeno iz bučk in brokolija. Zelenjava je res vsestranska, a kar te zna presenetiti pri tem receptu, je pravzaprav odličen okus te pizze.

pica-bucke-brokoli

 


Čas priprave: 15 min    Čas pečenja: 20 min     Skupaj: 35 min

Sestavine:
– 2 srednje veliki bučki,
– 1 srednje velik brokoli,
– 2 jajci,
– mozzarella,
– tuna,

Priprava:

Bučki naribamo in odcedimo. Brokoli pokuhamo za 3 min in ga odcedimo tako kot bučki. Tako brokoli kot bučke, morajo biti dobro odcejani. To najlažje dosežemo tako, da bučke in brokoli zavijemo v krpo in dobro zavijemo na obeh straneh. Nekako tako kot bi oželi brisačo.  Nato dodamo 2 jajci in začimbe po želji. Vse skupaj oblikujemo v testo in pečemo na 150  stopinj cca. 20 min. Na koncu poljubno obložimo s tuno in mozarello ter pečemo še toliko, da se sir stopi. Po želji dodamo še dve jajci povrhu.

Pa dober tek ;)

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»