Morda ne veste kaj bi si pripravili, da bi v telo vnesli vsa potrebna makrohranila? Hkrati pa ne želite komplicirati pri pripravi. Potem bo solata s telečjimi trakci odlična izbira za vas.

PP-recept-sveza-solata-s-telecjimi-trakci


Čas priprave: 10 min    Čas kuhanja: 15 min     Skupaj: 25 min

Sestavine:
-pusta teletina
-rukola
-zelena solata
-češnjev paradižnik
-olivno olje
-limonin sok
-balzamični kis
-sol
-začimbe

Priprava:
Najprej narežite pusto teletino na tanke trakove in jo stresite v že segreto ponev. Ko meso spusti vodo, temperaturo zmanjšajte, tako da se meso počasi peče. Med tem operite rukolo in solato ter narežite paradižnik. Ko je meso dovolj pečeno dodajte začimbe po vaši izbiri (sam dodam česen, poper in čili) ter sol (s soljo ne pretiravamo).

Povsem na koncu dodajte še malo balzamičnega kisa. Tako je, prav ste slišali! Meso prelijte z balzamičnim kisom, se skupaj na hitro premešajte, počakajte da zavre in odstavite. Medtem pripravljeno zelenjavo stresite v primerno posodo, narahlo poškropite z limoninim sokom ter olivnim oljem in ji dodajte pripravljene telečje trakce.

Pa dober tek!

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»