Ta recept enostavnost vedno zmaga!

Sploh, ko je za kuhanje premalo časa. Ta sendvič lahko pripraviš v parih minutah, še prej, če humus pripraviš vnaprej. Sendvič lahko vzameš tudi s seboj v službo, šolo, piknik …


Čas priprave: 10 min

Sestavine:

Sestavine za humus (za 1 skodelico humusa):

– 1 velika pločevinka kuhane čičerike (250 g)
– 1 žlica arašidovega masla
– 4 žlice olivnega olja
– 4 žlice vode
– 1 strok česna
– 1 limona
– 1 ščepec soli
– kajenski poper (neobvezno)

Ostale sestavine:

– 2 rezini polnozrnatega kruha
– svež paradižnik
– 1/2 avokada
– poper
– sol
– bazilika (neobvezno)

Priprava:

Čičeriko splakni pod mrzlo vodo in dobro odcedi. Česen olupi, limono pa ožemi. V mešalnik daj čičeriko, česen, limonin sok, arašidovo maslo, olivno olje, vodo in dobro zmiksaj.

Humus prenesi v skodelico in po želji potresi s kajenskim poprom.

Paradižnik nareži na tanjše kolute, avokado pa na rezinice. Na kruh namaži žličko humusa, nanj položi paradižnik in/ali avokadove rezinice ter popopraj.

Po želji okrasi še s svežo baziliko in postrezi.

Dober tek!

Recept sta pripravila (in nažalost tudi pojedla) Barbara in Domen iz www.sitfit.si ;)

P.s.: Humus je čudovit premaz, ki se v hladilniku obrži dober teden – če zdrži toliko časa! Priprava humusa je resnično enostavna, lahko se igraš z okusi in vanj dodaš, kar želiš – pečene paprike, začimbe, dišavnice …

Če želiš resnično gladek humus, lahko kuhani čičeriki odstraniš lupinico, a tudi brez odstranjevanja lupinice je humus božanski. Tradicionalno je humus pripravljen s tahinijem, a ker ga tokrat ni bilo pri roki, smo dodali arašidovo maslo in humus je bil vseeno božanski.

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»