Idejo za današnje kosilo sem dobil med pogovorom s kolegi, ki »ne morejo« več jesti mesa z žara, zato bomo tokrat pripravili zrezke iz mlade teletine v okusni omaki.

PP-recept-telecji-medaljoni-v-omaki-z-rizem


Čas priprave: 10 min    Čas kuhanja: 40 min     Skupaj: 50 min

Sestavine:
– pusto telečje meso,
– čebula,
– korenje,
– paprika (po želji),
– kokosovo maslo/palmino olje,
– malo vina,
– poper,
– sol,
– sesekljan petršil,
– česen (po želji).

Priprava:
Telečje meso narežemo na poljubno debele fileje (od tega je odvisna dolžina kuhanja), jih rahlo potolčemo s kladivcem, da so res mehki. Na rahlo jih osolimo in položimo na vročo ponev. Ko meso položimo na že ogreto ponev, dosežemo, da se pore v mesu zaprejo in tako meso ohrani sočnost.

Telečji zrezki se morajo peči na visoki temperaturi le nekaj minut. Nato pa temperaturo pečenja lahko znižamo.Omako pripravimo kar med peko zrezkov, lahko v isti posodi. Popražimo sesekljano čebulo in malo paprike. Ko čebula pozlati, dodamo česen ter naribano korenje (odlično za zgostitev omake) in vse skupaj prelijemo z malo vina in vode ter dušimo dokler voda ne izpari.

Na koncu dodamo še petršilj in poper in kot prilogo postrežemo riž.

 

PRIPOROČAMO

Popolna Prehrana

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna prehrana. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»