Domov / Vadba / TEST: 5 vaj, ki bodo pokazale ali ste na pravi poti do vaše sanjske postave
 

TEST: 5 vaj, ki bodo pokazale ali ste na pravi poti do vaše sanjske postave

Predviden čas branja: 2 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 12/10/2015
TEST: 5 vaj, ki bodo pokazale ali ste na pravi poti do vaše sanjske postave

Napredek je definitivno tisto, kar nas pri sami preobrazbi žene naprej. Tako v vizualnem smislu, kot tudi v smislu fizičnega počutja. Kar se tiče samega izgleda, so dovolj zgovorni podatki fotografije in izmerjeni obsegi. Kaj pa sama fizična pripravljenost? Če ne napredujete tudi tukaj, se lahko vaša preobrazba kar naenkrat ustavi. Imam občutek, da je pri temu elementu napredek nekoliko težje merljiv. Od danes naprej nič več. Na portalu Popolna postava imam za vas pripravljen test, ki bo pokazal vašo pripravljenost, oz. ali se na pravi poti do svoje sanjske postave. Si upate?

Okej, zadeva je sledeča. V nadaljevu vam bom predstavil pet vaj, ki bodo vključene v test.
Ta je sestavljen iz desetih stopenj. Vsaka stopnja je definirana s točno določenim številom ponovitev.Da osvojite posamezno stopničko, morate opraviti vse predpisane ponovitve za vseh pet vaj. Smisel testa je v napredovanju. Ne obremenjujte se s stopnjo, ki jo boste osvojili danes. Pomembno je, da čez mesec dni, ko bo test spet na sporedu, dosežete več kot danes. Sedaj pa predlagam, da na hitro pogledamo vaje, ki vas čakajo.

Test bomo začeli z vajo imenovano spuščanje ramen v vodoravni smeri. Za začetek se boste postavili v položaj mostu. To pomeni, da se oprete na podlahti in konice nožnih prstov. Trup je čvrsto napet, zadnjica rahlo dvignjena, hrbet pa poravnan. Vajo izvedete tako, da spustite boke proti podlagi in se sočasno z rameni pomaknete naprej. Pogled usmerite predse in čvrsto napnite trebušne mišice. Gibanje poteka predvsem v ramenskem obroču.
Vaja številka dve, upogib trupa v sedečem položaju. Usedete se na tla in se naslonite na dlani ter pokrčene noge dvignete od podlage. Vajo izvedete tako, da iz začetne položaja noge iztegnete predse, zadržite za sekundo in nato noge ponovno vrnete v začetni položaj. Bodite pozorni, da je zgornji del telesa pri miru, gibanje se dogaja samo v spodnjem delu.

Sledili bodo vojaški poskoki. Naredili boste eno od različic te vaje in sicer tako, da se iz začetnega položaja (klasičen stoječi položaj) odrinete najprej navzgor, se potem z rokama spustite proti podlagi, boke približate k tlom, iztegnete nogi, jih pokrčite in se vrnete v začetni položaj.

Predzadnja vaja bodo sklece, ki bodo jasen pokazatelj, kako močni smo v zgornjem delu telesa. Vajo izvedemo tako, da postavimo dlani nekoliko širše od širine ramen, se upremo na konice nožnih prstov in dvignemo ter izravnamo telo. Nato se v navpični smeri spuščamo in dvigamo ter pazimo, da ne rušimo začetnega položaja hrbtenice.V kolikor je omenjena vaja pretežka, naj oporo nudijo kolena, ostala navodila ostanejo ista.

Na koncu pa vas čakajo še poskoki iz počepa. Čeprav vaja na prvi pogled deluje zelo lahka, vas opozarjam, da videz vara. Postavili se boste v položaj počepa in se odrinili kolikor visoko se le da. Pri spuščanju bodite pozorni, da pristanete na prstih in ne petah. V fazi gibanja naj bo hrbet lepo poravnan, trebušne mišice pa napete.

Sedaj, ko poznate vseh pet vaj predlagam, da se čim prej lotite testa. Preprosto začnite z vajo številka ena in naredite toliko ponovitev, kot jih lahko. Številko ponovitev si zapomnite, zapišite na list papirja ali v vaš telefon in takoj nadaljujte z naslednjimi vajami. Na koncu v tabeli, ki jo lahko prevzamete na moji spletni strani, odčitajte katero stopnjo ste dosegli. Še enkrat poudarjam – da je stopnja dosežena, morate opraviti vse predpisane ponovitve za posamično zahtevnost.

Ni pomembna stopnja, ki jo boste osvojili danes, ampak tista čez mesec dni. Predlagam, da opazujete kaj se dogaja z vašim telesom. Definitivno obstaja močna povezava med fizično pripravljenostjo in uspešno preobrazbo – bolj, ko boste fizično pripravljeni, bolj vitko in čvrsto bo vaše telo, saj kot sem že večkrat omenil, z večjo mišično maso, pokurite tudi več kalorij.

V življenju največjo tekmo bijemo sami s seboj. Zato vas prosim, da mi na mail ali kar spodaj v komentar zapišete katero stopnjo želite doseči čez mesec dni. Naj vas ne bo strah. Jasno in glasno izrazite svoje cilje. In še enkrat poudarjam. Za najboljši rezultat sta ključna zmerna prehrana in redna telesna aktivnost. In kje vas vse to čaka na enem mestu? Jasno, v moji Popolni vadbi 2, ki ji zaupa že več kot 5000 posameznikov. Si upate stopiti na pravo pot, pot, ki je bila tlakovana s številnimi uspehi mojih varovancev? Poglejte si brezplačno prezentacijo in se mi pridružite, ne bo vam žal.

Na mojem blogu je že več kot 100 brezplačnih novičk, treningov in ostalih super nasvetov, ki vam bodo definitivno pomagali pri uresničitvi vaših sanj, zato ne pozabi pobrskati med ostalimi vsebinami. Da pa pri vseh izzivih ne boste sami, hitro povezavo delit s prijatelji, znanci in sorodniki. Gremo MIGAT!


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji