Tale recept me je popeljal v daljno Azijo , pa čeprav samo na krožniku.

Verjamem, da bo tebe tudi.
PP-recept-tofu-v-marinadi


Čas priprave: 10 min    Čas kuhanja: 20 min    Skupaj: 30min

Sestavine:

– basmati riža,
– tofuja,
– 1/4 žličke kurkume,
– 3 žlice lahke sojine omake,
– 1 majhna čebula,
– 1 rdeča paprika,
– 3 stroki česna,
– 1 majhen brokoli.

Priprava:

Tofu položimo na papirnato brisačo, tako da ta popivna odvečno tekočino in ga pustimo 5-10 minut. V tem času zavremo 4,5dcl dobro osoljene vode in v njej skuhamo riž. Ta se kuha približno 10 minut. Kuhanega odcedimo pod hladno tekočo vodo, saj s tem preprečimo, da bi se ta razkuhal.

V prvi ponvi popečemo na kocke narezan tofu, pečemo ga tako dolgo, dokler ta ne porjavi. Po 5 minutah v ponev stresemo kukrkumo in prilijemo 1/3 sojino omako, tofu pa obrnemo, tako da bo ves prepojen z omako. Zmanjšamo ogenj in pustimo.

V drugi ponvi ali woku segrjemo olje in začnemo s stir-fry tehniko priprave zelenjave. Stir-fry pomeni, da zelenjavo na visoki temperaturi na hitro popečemo. Začnemo s kosi čebule, dodamo česen, nato pa še papriko in brokoli. Po 4 minutah dodamo tofu in preostanek sojine omake, premešamo in dodamo kuhan riž. Vse skupaj ponovno premešamo in postrežemo.

Dober tek!

Recept so za nas pripravili KuhanjeJeZakon.si. Na njihovem portalu tedensko pripravljajo nove slastne recepte, ki vam jih skupaj z natančno odmerjenimi, očiščenimi in svežimi sestavinami brezplačno dostavijo na dom. Za več informacij poglejte tukaj

 

Komentarji

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»