Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Vadba / Top vadba, ki uniči 200 kalorij v samo 20. minutah
 

Top vadba, ki uniči 200 kalorij v samo 20. minutah

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 01/09/2014
Top vadba, ki uniči 200 kalorij v samo 20. minutah

Če vadbi niste pripravljeni nameniti 20 minut na dan, potem predlagam, da takoj prenehate z ogledom objave. Tisti, ki pa mi verjamete in veste, da bo vadba poskrbela za obilico energije in super rezultate, pa ostanite z menoj. Razkrili vam bomo, kako v samo 20. minutah uničimo kar 200 kalorij!

Popolnoma vas razumem, da včasih preprosto ne najdete časa za daljši trening. Takrat je izredno pomembno, da kvalitetno izkoristite tistih nekaj minut, ki so vam na voljo. Poiščite miren prostor, pripravite uro in osvežilno pijačo in mi prisluhnite, kako bomo v samo 20. minutah porabili kar 200 kalorij.
Ogrevanje in pet klasičnih vaj bo vse, kar bo zajemal današnji trening. Prvemu delu bomo namenili dve minuti, preostali del treninga pa bo namenjen intenzivnemu izvajanju petih vaj.

#0 OGREVANJE

Da bomo telo spravili na delovno temperaturo in se izognili poškodbam, bomo prvi dve minuti namenili ogrevanju. Preprosti poskoki na mestu bodo poskrbeli, da se pripravimo na intenzivno vadbo, ki je pred nami.

#1 DVIGANJE KOLEN/SKIPPING

Po dveh minutah ogrevanja je čas, da zadeve postanejo zanimivejše. Visoko dviganje kolen oziroma skipping je vaja, ki bo poskrbela za intenziven začetek treninga. Kolena dvigamo do pravega kota in telo držimo v ravni, pokončni drži. Če bo vaja pretežka, preprosto kolena dvigamo nekoliko nižje in je zadeva rešena.

#2 IZMENIČNI POSKOKI

Pri drugi vaji bodo na sporedu izmenični poskoki. Roke preprosto naslonite na boke, čvrsto napnite trebušne mišice in se postavite v pozicijo kot pri izpadnem koraku. Potem pa preprosto, z izmeničnimi poskoki v vodoravni smeri menjajte stojno nogo.

#3 STOPANJE NA KLOP

Za tretjo vajo boste potrebovali stol ali klop. Ni potrebno komplicirati, bodite le pozorni, da je zadeva stabilna. Izmenično stopajte na klop in bodite pozorni, da naredite gib vse do konca, v celoti. Ne zanašajte se na polovičarstvo, imamo samo 20 minut, ki jih moramo resnično izkoristiti.

#4 ŠIROKI POČEPI

Predzadnja vaja prvega kroga bodo široki počepi. Gre za osnovno vajo, na katero marsikdo pozabi. Stopala postavite nekoliko širše od ramen, iztegnite roke predse in bodite pozorni, da se s koleni v vodoravni smeri ne pomaknete preko konic prstov. Spustite so do pravega kota, pri dvigu pa nikoli popolnoma ne iztegnite kolen.

#5 LEŽEČE KOLO

Po četrti vaji bomo trening nadaljevali v ležečem položaju. Vaja, imenovana kolo, ki jo nekateri sigurno že poznate, bo poskrbela za čvrste trebušne mišice. Ulezite se na tla, roke postavite ob telo in začnite premikati noge kot bi vozili kolo. Pozorni bodite, da kolen ne pomaknete preveč nazaj, saj tako vaja izgubi svoj namen.

Tako, zadeva je jasna. Po dveh minutah ogrevanja vas čaka pet vaj, ki jih izvajate izmenično po 60 sekund. Ko prvi krog, se pravi vseh 5 vaj, opravite, vaš čaka minuta in pol počitka za osvežitev. Nato pa krog še dvakrat ponovite. Za vse skupaj boste porabili 20 minut in tako poskrbeli za super počutje in obilico energije, ki jo boste sigurno potrebovali za vse dnevne
obveznosti.

Če me na začetku niste ubogali in ste objavo pogledali samo iz radovednosti, čeprav niste pripravljeni žrtvovati 20 minut, je jasno, da si sanjske postave ne zaslužite. Za vsak super dosežek je enostavno potrebno žrtvovati vsaj nekaj prostega časa. Ker pa vem, da ti ne iščeš izgovorov, bom poskrbel za še več super nasvetov, kako do popolne postave. Zato oddaj svoj email naslov, da prejmeš še več super vsebin.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji