Domov / Prehrana / Treniraš in treniraš, kilogrami pa ne gredo dol?
 

Treniraš in treniraš, kilogrami pa ne gredo dol?

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 25/08/2014
Treniraš in treniraš, kilogrami pa ne gredo dol?

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste veliko časa namenili treningu oziroma telesni aktivnosti da bi shujšali, pa niste opaziti tistega želenega rezultata?

No, lahko vas potolažim, da vsekakor niste edini in z vami ni nič narobe. Verjetno se razlog za neuspeh skriva v samem pristopu, zato ostanite z mano, poglejte video spodaj in obljubim vam, da svojega časa ne boste več zapravljali po nepotrebnem.

Glede na to, da se vse pogosteje srečujem s posamezniki, ki so izgubili motivacijo za preobrazbo, sem se odločil ta problem hitro rešiti..

Opazil sem, da se velikokrat zgodi da nekdo, ki se res trudi in redno trenira, enostavno ne dosega želenih rezultatov in preprosto obupa. Ampak zakaj je temu tako?

Dejstvo je, da temelj uspešne preobrazbe predstavlja kombinacija zmerne prehrane in redne telesne aktivnosti.

O tem ni nobenega dvoma. Problem pa nastane, ko se nekdo ki želi shujšati, popolnoma osredotoči samo na telesno aktivnosti, pozabi pa na drugi element, to je prehrana.

Še vedno je velika večina prepričana, da redna telesna aktivnost zadostuje za super počutje in sanjsko postavo. Vendar je resnica popolnoma drugačna. Že res, da brez telesne aktivnosti ne gre, vendar je prehrana tista, ki predstavlja dobrih 70 odstotkov celotne preobrazbe.

Tudi sam sem precej časa naivno verjel, da je kvaliteten trening vse kar potrebujem, da bom dosegel zastavljen cilj, vendar sem se pošteno motil. Da ne boste tudi vi storili takšne napake vas prosim, da me poslušate in upoštevate, saj ne želim, da kadarkoli izgubite motivacijo za super napredek.

Od danes naprej boste precej bolj pozorni na to kdaj, kaj in koliko česa pojeste … OK?

Če boste samo ure in ure namenili skupinskim vadbam oziroma treningom, to preprost ne bo dovolj.

Zato se dogovorimo takole: za začetek boste v naslednjem mesecu upoštevali naslednja 4 pravila:

  1. iz jedilnika boste črtali sokove, gazirane pijače, vode z okusi, bel kruh, krompir, testenine, sladice in nezdrave prigrizke;
  2. privoščili si boste kvalitetna živila kot so ovseni kosmiči, rjavi riž in sladki krompir.
  3. da bo telo dobilo dovolj beljakovin, boste na jedilnik umestili pusto meso, jajca, pusto skuto, zrnati sir in ribe.
  4. nikakor ne smete pozabiti na zdrave maščobe zato si privoščite olivno olje, mandlje, oreščke in semena.

Seveda to ne pomeni, da telesna aktivnost ni pomembna; ampak lahko mi verjamete, da bo zgodba popolnoma drugačna, če boste več pozornosti namenili zmerni prehrani. To je področje od katerega je v veliki meri odvisno, kako uspešni boste!

Če ste se odločili, da boste naredili spremembo, mi to napišite v komentar. Jaz pa bom poskrbel, da vam bom čez nekaj časa ponovno pisal in vas dodatno motiviral!

Prav tako delite povezavo z ostalimi prijatelji, naj še oni naredijo korak naprej.

Ne sramujte se preobrazbe, presenečeni boste, koliko pozitivnih komentarjev boste deležni. Zdaj pa stisnite še en lajk, pa se vidimo naslednjič.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
Mesečni program personaliziranih jedilnikov, ki so kreirani posebej zate, saj upoštevajo tvojo starost, spol, višino, trenutno težo, stopnjo aktivnosti in glavni cilj.
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji