POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja na spletni strani www.popolnapostava.com

1. Uvod

Vse vsebine, objavljene na www.popolnapostava.com, so last podjetja Golden Tree d. o. o., in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja Golden Tree d. o. o., se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način.

Golden Tree d. o. o., si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani www.popolnapostava.com.

Dostopnost informacij

Podjetje se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške dostave)
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

2. Splošno

Ti splošni pogoji poslovanja veljajo za prodajo blaga in storitev, objavljenih na spletni strani www.popolnapostava.com, spletni trgovini podjetja Golden Tree d. o. o., Alpska cesta 43, 4248 Lesce (v nadaljevanju Golden Tree). Z uporabo spletnega mesta Golden Tree se vsak uporabnik strinja, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja in da se z njimi v celoti strinja. Šteje se, da z oddajo naročila v kakršnikoli obliki v celoti sprejemate te splošne pogoje poslovanja.

3. Naročanje blaga in storitev

V spletni trgovini www.popolnapostava.com lahko blago in storitve naročite na naslednji način: Preko obrazca-naročilnice v spletni trgovini.

Pri naročilu preko obrazca na spletni strani je obvezna navedba telefonske številke, na katero vas bomo lahko brezplačno obveščali o poteku naročila (vsi prejeti SMSi so za vas brezplačni). Glede odstopa od naročila glejte točko 7.

Račun oziroma pogodba se bo hranila na sedežu računovodskega servisa Innovativni računovodski servis, Maja Vogrinc s.p., Ulica Mirka Vadnova 1, 4000 Kranj.

Vsi dokumenti so shranjeni v zaščitnih omarah, katerih karakteristike zadostujejo točno določenim pravilom.

4. Cene in akcijske ponudbe

Vse cene, navedene na spletni strani, so izražene v evrih in vsebujejo DDV. Izdani račun vsebuje poleg cene izdelka tudi stroške pošiljanja v višini, navedeni na naročilnici. Akcijske ponudbe (popusti) so lahko tedenske ali dnevne, oblikujejo se v odvisnosti od povpraševanja in razpoložljive zaloge.

Podjetja oziroma zavezanci za DDV morajo pri naročilu predložiti identifikacijsko številko oziroma davčno številko. Cene veljajo od 14. 1. 2014 do preklica oziroma sprememb.

Kuponi za popust:
Ob naročilu lahko kupec vnese promocijski kupon, zaradi katerega se zniža vrednost artikla oz. storitve in s tem tudi skupna vrednost naročila.

Kuponi za popust (z izjemo kupona za brezplačno poštnino) ne veljajo na nobeno od naslednjih storitev: znesek poštnine, znesek dodatka za plačilo po povzetju, znesek “zavarovanje paketa” in na znesek storitve “Expres pošiljanje”.
Kuponi oziroma popusti se ne seštevajo, zato lahko pri posameznem naročilu uporabite samo en veljaven kupon/popust.

5. Načini plačila

Naročeno blago in storitve lahko plačate na naslednja načina:

 • Plačilo s kreditno kartico
 • Plačilo preko storitve PayPal s kreditno kartico
 • Plačilo po povzetju – Pošta Slovenije

V 1. primeru blago plačate s kreditno kartico preko ene izmed naštetih storitev: Paymill, Checkout.com, Stripe.

V 2. primeru blago plačate preko storitve PayPal, kjer vam zaračunajo provizijo.

V 3. primeru blago plačate preko povzetja, kurirju podjetja Pošta Slovenije.

Za pravne osebe veljajo enaki pogoji naročanja in plačila izdelkov.

Strošek pošiljanja v Sloveniji znaša 3,90 EUR (Pošta Slovenije) za pošiljke v tujino se poštnina obračuna naknadno po ceniku poštnih storitev v mednarodnem prometu Pošte Slovenije.

Brezplačna dostava za nakupe nad 100 EUR velja samo za naročila znotraj Slovenije.

Postopek nakupa

Nakup na vseh spletnih straneh podjetja Golden Tree d.o.o. izvedete tako, da v obrazec za naročilo vpišete vaše podatke in kliknete na gumb za naročilo.

 • Izbira artikla: V obrazcu za naročilo izberete ustrezen izdelek oz. količino, ki jo želite naročiti. Pred klikom na gumb za naročilo so vam na spletni strani vedno dostopni podatki o izdelku, ki ga naročate.
 • Nadaljujete s klikom nadaljuj na blagajno, kjer vpišete vaše podatke in se odločite za način plačila.
 • Potrditev naročila: Ko oddate naročilo boste preusmerjeni na spletno stran s sporočilom, da je vaše naročilo sprejeto. Poleg tega boste na vpisani e-mail naslov dobili potrdilo o naročilu z vsemi podatki glede vrste izdelka, količine, končne cene in datuma dostave.
 • Preklic naročila: Naročilo se smatra za potrjeno, če kupec naročila ne prekliče. Golden Tree d.o.o. ob prejemu potrditve o naročilu pregleda stanje zalog oz. možnost dobave. Če artikla ni mogoče dobaviti v napisanem roku se kupca o tem obvesti na vpisano telefonsko številko oz. e-mail naslov. Kupec lahko prekliče naročilo tako, da odgovori na [email protected], ki ga je prejel ob naročilu.
 • Odpošiljanje: Golden Tree d.o.o. v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje blago z dogovorjeno metodo pošiljanja.

Izdelki bodo poslani najkasneje v treh delovnih dneh od datuma naročila.

Naročilo je možno spremeniti preko elektronskega sporočila [email protected]

Pred zaključkom oziroma opravljenim plačilom stranka lahko preveri specifikacijo samega naročila (izdelki, količina, cena,…).

6. Premium zavarovanje paketa

Premium zavarovanja paketa pomeni, da bo vaš paket dodatno zavarovan za primer izgube ali poškodbe ob prejemu. Storitev se dodatno zaračuna, in sicer v višini 0,90 EUR, če omenjene stortitve ne želite, jo lahko pred oddajo naročila lahko odkljukate . 

V primeru, da je vaš paket izgubljen ali poškodovan ob prejemu, se zavezujemo nemudoma poslati nov paket. oz. v primeru že plačanega paketa vrnemo denar, če izdelka/izdelkov ni več na zalogi.

Storitev torej omogoča, da se stranka s to storitvijo IZOGNE potrebi po reklamacijskem postopku s kurirjem in po vračanju izdelka na svoje stroške. Dolgotrajni reklamacijski postopki s kurirji v tem primeru niso potrebni in ste na podlagi fotografije stanja paketa nemudoma upravičeni do zamenjave brez fizičnega preverjanja poškodovanega artikla. Storitev NE omogoča, da lahko stranka poškodovan artikel obdrži. Potrebo po vračanju starega izdelka določi prodajalec glede na vrednost in stopnjo poškodovanosti.

7. Prednostno pošiljanje (Express pošiljanje):

Pred oddajo naročila lahko obkljukate možnost prednostne obdelave, kar pomeni, da je naročilo obdelano isti ali najkasneje naslednji delovni dan. Storitev se dodatno zaračuna, in sicer v višini 1,90 EUR.

Prioritetna naročila so pripravljena in odposlana hitreje, kot navadna, ampak zaradi samega poteka pošiljanja preko dostavnih služb, žal še vedno ne moremo zagotoviti, da bodo tovrstna naročila dostavljena hitreje ali,da ne bo prišlo do zamude pri dostavi zaradi morebitnih nepredvidljivih situacij pri dostavni službi (ekstremne vremenske razmere, tehnični problemi, …). Ta možnost pomeni, da bo tovrstno naročilo pri nas pripravljeno kar se da hitro.

8. POSEBNI POGOJI PRI NAROČILU PROGRAMA POPOLNA PREHRANA

Nakup:

Program POPOLNA PREHRANA je vezan na mesečno naročnino in temu je prilagojen način plačila.

Posameznik se lahko pri naročilu odloča med:

 • mesečno naročnino ali
 • letno naročnino

Ne glede na izbiro paketa, lahko kupnino poravnate na ta dva načina:

 • plačilo preko storitve PayPal ali
 • plačilo s kreditno kartico.

Je omogočen tudi tretji način plačila, preko nakazila na TRR, če se odločite za nakup letne naročnine.

Za pravne osebe veljajo enaki pogoji naročanja in plačila izdelkov.

Podjetja oziroma zavezanci za DDV morajo pri naročilu predložiti identifikacijsko številko oziroma davčno številko. Cene veljajo od 20. 10. 2017 do preklica oziroma sprememb.

Plačilo mesečne naročnine:

Program POPOLNA PREHRANA je strategija, v sklopu katere tedensko prejemate nove vsebine in ves čas lahko koristite dodatne usluge, zato je vezana na mesečno naročnino.

To pomeni, da vsakič, ko preteče obdobje enega meseca, vaš račun ponovno bremenimo z zneskom prvotne kupnine, vse dokler koristite usluge programa.

V kolikor predhodno ne prekinete mesečne naročnine, se plačilo izvede samodejno.

Če se odločite za letno naročnino, so pogoji plačevanja popolnoma enaki, razlika je samo v tem, da vaš račun z zneskom prvotne kupnine ponovno bremenimo po enem letu.

 • Cena mesečnega naročnine je 19.90€ vključno z DDV.
 • Cena letne naročnine je 199.00€ vključno z DDV.

Tedenska preizkusna naročnina:

Če se posameznik odloči in izkoristi možnost krajše sedem (7) dnevne preizkusne naročnine, bo njegov račun, ob naročilu, bremenjen za znesek v višini enega evra (1 €).

Po pretečeni preizkusni naročnini se pravi po sedmih (7) dneh od naročila in plačila 1 € se samodejno obračuna mesečna naročnina v višini 19,90 € za obdobje enega (1) meseca.

Če posameznik po preizkusni naročnini (po sedmih dneh od naročila in plačila 1 €) ne želi prejemati svežih vsebin in ne želi skleniti mesečne naročnina nas mora o svoji nameri kadarkoli pred koncem testnega obdobja o tem nujno obvestiti preko e-pošte. V nasprotnem primeru bo mesečna naročnina samodejno aktivirana.

Po prejetem obvestilu na naslov [email protected] bo ekipa podjetja Golden Tree d.o.o. poskrbela in status naročnine prilagodila željam stranke.

Odstop od pogodbe:

Naročilo lahko kadarkoli, pred potrditvijo prekličete.

V kolikor se po preteku določenega obdobja odločite, da v prihodnje ne boste več koristili uslug programa POPOLNA PREHRANA, lahko kadarkoli prekinete mesečno naročnino.

To pomeni, da ob začetku naslednjega ciklusa ne bomo več bremenili vašega računa z zneskom prvotne kupnine.

Po pretečenem obdobju, za katerega je bila poravnan kupnina, se vaš profil samodejno de-aktivira, kar pomeni, da do vsebine ne morete več dostopati.

Vse vsebine, do katerih lahko dostopate v času koriščenja programa, si lahko prenesete na računalnik.

V primeru, da se čez čas ponovno želite priključiti programu POPOLNA PREHRANA, to uredite v profilu uporabnika, znotraj spletne trgovine.

Profil je samodejno kreiran v fazi prvega nakupa.

Uporabniško ime in geslo, s katerima stranka dostopa do svojega profila, posredujemo na e-naslov, ki je oddan ob naročilu.

V primeru ponovne aktivacije naročnine posameznik, poleg rednih vsebin, lahko koristi tudi tiste, do katerih je v preteklosti že lahko dostopal.

Prekinitev naročnine:

Mesečno oziroma letno naročnino za prihajajoče obdobje lahko stranka prekine tako da:

Za vsa ostala področja, ki niso posebej urejena v teh posebnih pogojih programa Popolna prehrana, se smiselno uporabljajo določila pogojev poslovanja podjetja Golden Tree.

Vračilo kupnine

V primeru, da stranka v roku štirinajstih (14) dni od dneva nakupa ugotovi, da vsebina znotraj programa ne izpolnjujejo njenih pričakovanj, lahko zahteva vračilo kupnine.

Preko elektronske pošte [email protected] posredujete zahtevek in ekipa podjetja uredi vse potrebno.

Celoten znesek bo na vašem račun nakazan v roku štirinajst (14) dni od prejetega zahtevka.

9. Pridržek lastninske pravice

Pridržujemo si lastninsko pravico na prodanem blagu in storitvah in ostanejo last podjetja Golden Tree tudi potem, ko so vam izročeni, vse dokler kupnine zanje ne plačate v celoti.

10. Odstop od pogodbe in vračilo blaga

Naročilo blaga in storitev lahko kadarkoli, pred potrditvijo naročila, prekličete.

Potrošnik ima pravico, da v 30 dneh od prevzema blaga (v primeru program Popolna Prehrana – štirinajstih (14) dni od dneva nakupa) podjetju sporoči (elektronski naslov: [email protected]), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket). Blago je treba vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tu.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika ali drugo plačilno sredstvo, v kolikor to izrecno zahteva uporabnik, se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se znesek prav tako vrne uporabniku.

Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik – V primeru, da potrošniku nakup opravi s plačilom po povzetju, se vračilo uredi z nakazilom na transakcijski račun potrošnika.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Pravico do odstopa od pogodbe natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (podrobno 43.č člen in 43.d člen).

Vračajočemu blagu mora biti priložena kopija računa ter vaši osebni podatki skupaj s številko osebnega bančnega računa, kamor vam vrnemo denar.

Če blago/storitve ne delujejo pravilno ali ne delujejo v skladu z vašimi pričakovanji, nam pišite preko obrazca za kontakt ali pošljite sporočilo na [email protected] Na ta način se boste izognili morebitni napačni uporabi blaga/storitev in poškodbam samega blaga ter morebitnim poškodbam drugih stvari.

Institut odstopa od pogodbe je namenjen temu, da potrošnik pregleda izdelek, in sicer tako kot je nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik lahko uporabi institut odstopa od pogodbe v primeru prvega nakupa izdelka, pri vseh nadaljnjih naročilih in nakupih enakega izdelka pa instituta odstopa od pogodbe ni mogoče uporabiti, ker je potrošnik že pri prvem naročilu ugotovil naravo, lastnost in delovanje blaga.

Generalno

V kolikor naročilo vsebuje večje število istih produktov, in le teh po navodilih uporabe ni možno uporabiti v prvih 30 dneh, je naročnik do povračila celotne kupnine upravičen samo v primeru, ko na naslov podjetja pred pretekom 30 dnevnega roka vračila povrne preostanek naročila. V primeru, da stranka vrne izdelek z vidnimi znaki uporabe do vračila ni upravičena, podjetje pa ta preostanek izdelka uniči in ga ne vrača nazaj stranki. 

Primer: Če naročilo vsebuje 3 izdelke Golden Tree Omega 3 in stranka ne opazi želenih rezultatov, bo celotna kupnina povrnjena samo v primeru, če pred predpisanim rokom 30-ih dni od naročila na sedež podjetja vrne dve polni škatlici Golden Tree Omega 3, saj je v prvem mesecu glede na predpisana navodila za uporabo dovoljeno zaužiti samo 30 kapsul,  ki se nahajajo v enem pakiranju Golden Tree Omega 3.

V kolikor stranka vrne več kot eno prazno škatlico Golden Tree Omega 3 po 30-ih dneh uporabe, do povračila celotne kupnine ni upravičena ampak dobi povrnjen le del kupnine. V primeru, da stranka vrne izdelek z vidnimi znaki uporabe, podjetje ta preostanek izdelka uniči in ga ne vrača nazaj stranki.

Complete Biotics/Sleep Well/Premium Collagen Complex/Alpha Man/Active Move/Active Burn/Liver Complex/Ageless/Gut Restore/My Cycle/Be Brain/Bloom

Pri nakupu izdelka Complete Biotics/Sleep well/Premium Collagen Complex/Alpha Man/Active Move/Active Burn/Liver Complex/Ageless/Gut Restore/My Cycle/Be Brain/Bloom je potrošnik upravičen do 60 dnevnega roka za odstop od pogodbe.

Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket). Blago je treba vrniti prodajalcu najkasneje v roku 60 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

V kolikor naročilo vsebuje večje število istih produktov, in le teh po navodilih uporabe ni možno uporabiti v prvih 60 dneh, je naročnik do povračila celotne kupnine upravičen samo v primeru, ko na naslov podjetja pred pretekom 60 dnevnega roka vračila povrne preostanek naročila. V primeru, da stranka vrne izdelek z vidnimi znaki uporabe, podjetje ta preostanek izdelka uniči in ga ne vrača nazaj stranki.

Popolna Prehrana

V primeru, da stranka v roku štirinajstih (14) dni od dneva nakupa ugotovi, da vsebina znotraj programa ne izpolnjujejo njenih pričakovanj, lahko zahteva vračilo kupnine.

Preko elektronske pošte [email protected] posredujete zahtevek in ekipa podjetja uredi vse potrebno.

Celoten znesek bo na vašem račun nakazan v roku štirinajst (14) dni od prejetega zahtevka.

Popolna Bejba/Popolna Vadba II

V sklopu produkta Popolna Bejba/Popolna Vadba II je možno vračilo celotne kupnine tudi v primeru, ko stranka posreduje rezultate uspešne preobrazbe, ki so bili doseženi s pomočjo omenjenega programa.

V kolikor varovanka želi po uspešni preobrazbi vračilo kupnine, nam to sporoči na naš e-mail naslov. S tem se strinja, da njene rezultate, zgodbo in ostale materiale uporabi v oglaševalske namene in prenese avtorske pravice do teh materialov na podjetje Golden Tree d.o.o.

V kolikor se stranka s temi pogoji ne strinja vračilo kupnine ni možno.

Popolna Vadba II

Kasko zavarovanje elastik:
Podjetje Golden Tree d.o.o. ponuja t.i. kasko zavarovanje elastik, v primeru, da se vam le te uničijo ste opravičeni do novih elastik. Kasko zavarovanje velja za 1 leto (365 dni) od oddanega naročila.

Posebnosti zavarovanja:
– kasko zavarovanje za 2,9 EUR. S tem zavarovanjem se krije en (1) par elastik (ena kratka in ena dolga)
– kasko zavarovanje za 4,9 EUR. S tem zavarovanjem se krijeta dva (2) para elastik (dvakrat kratka in dvakrat dolga)

Opozorilo: V primeru, da je kupljenih več paketov elastik (Primer: če je kupljenih 6 parov elastik, se z zavarovanjem za 2,9 EUR krije zgolj in samo en par – skupno dve elastiki (kratka in dolga), pri zavarovanju za 4,9 EUR pa se krije zavarovanje za dva para – skupno 4 elastike (dvakrat kratka in dvakrat dolga).

Podjetje Golden Tree d.o.o. bo nov par elastik poslalo nemudoma, ko stranka poškodovan paket vrne na naslov (Golden Tree d.o.o., Alpska cesta 43, 4248 Lesce) oziroma v primeru, da elastik ni na zalogi, bo le te poslalo takoj, ko bo mogoče, torej ko bodo spet na zalogi.

11. Uveljavljanje stvarne napake

Kot potrošnik imate pravico, da uveljavljate svoje pravice iz naslova stvarne napake ob upoštevanju določil Zakona o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, s spremembami, dopolnitvami in popravki).

Napaka na izdelku je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Kupec lahko zahteva po lastni izbiri:

 • Odpravo napake
 • Vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako
 • Zamenjavo blaga
 • Vračilo plačanega zneska

Če menite, da ima kupljen izdelek stvarno napako, nas čim prej kontaktirajte na [email protected] in priložite vaš račun ali številko naročila. V najkrajšem možnem času vam bomo ponudili zamenjavo artikla ali možnost za vračilo kupnine.

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda.

Če napaka ni sporna, mora podjetje čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora podjetje v roku 8 dni podati potrošniku pisni odgovor.

Pravico uveljavljanja stvarne napake natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov (podrobneje od 37. člena naprej).

V primeru, da ob nakupu potrosnik prejme gratis izdelek, ni upravicen do povracila kupnine za kupljen izdelek, ki ga je porabil v 30/60 dnevnem roku.

12. Odgovornost

Za zaplete in težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi blaga/storitev, podjetje Golden Tree d.o.o. ne odgovarja. Prav tako zaposleni v centru za pomoč uporabnikom spletne trgovine Golden Tree niso pristojni za osebno reševanje morebitnih težav glede uporabe blaga/storitev.

Podjetje Golden Tree d. o. o., ni odgovorno za morebitne občasne težave pri delovanju spletne strani www.popolnapostava.com, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.

Podjetje Golden Tree d. o. o., si pridržuje pravico od odstopa pogodbe oz. realizacije naročila v kolikor nastane bistvena napaka v ponudbi. Bistvena napaka zajema elemente, na podlagi katerih podjetje Golden Tree d. o. o. ne bi pristala na sklenitev pogodbe. Med omenjene napake spadajo tudi očitne napake v ceni, ki so lahko posledica tehničnih in drugih težav.

Komunikacija poteka izključno preko spletne strani in elektronske pošte.

13. Pritožbe in spori

Podjetje Golden Tree d. o. o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Podjetje Golden Tree d. o. o. se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe lahko oddate pisno po elektronski pošti na naslov: [email protected] Podjetje bo v treh delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka.

Podjetje Golden Tree d. o. o. si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Podjetje Golden Tree d. o. o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

14. Piškotki in oglaševanje

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Spletna stran www.popolnapostava.com za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Podjetje vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Podjetje lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Podjetje lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti podjetje zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

Če spremenite, ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

Piškotki, uporabljeni na tem spletnem mestu

Ime piškotkaTrajanjePodjetjeNamen
U2 mesecaAdsymptoticRemarketing
wp_automatewoo_visitor_8959e840ebf05cfa4497ea44e25855b82 letiAutomate WooRemarketing
wp_automatewoo_session_startedTrajanje sejeAutomate WooRemarketing
uid1 letoOutbrainRemarketing
criteo_write_test1 danOutbrainRemarketing
IDE1 letoDoubleClickRemarketing
test_cookie1 danDoubleClickRemarketing
fr2 mesecaFacebookDelovanje Facebook vtičnika
_ga2 letiGoogle Inc.Statistika ogledov spletne strani
_gat1 danGoogle Inc.Statistika ogledov spletne strani
_gid1 danGoogle Inc.Statistika ogledov spletne strani
__cfduid1 letoMetriloStatistika ogledov spletne strani
__cfduid1 letoOne SignalSpletna obvestila
criteo1 mesecOutbrainRemarketing
__cfduid1 letoPaymillDelovanje plačniškega sistema
Pookie1 letoPlistaRemarketing
um1 mesecPlistaRemarketing
_hjIncludedInSampleTrajanje sejeHot JarStatistika ogledov spletne strani
PHPSESSIDTrajanje sejeGolden TreeIzboljšanje uporabniške izkušnje
woocommerce_cart_hashTrajanje sejeGolden TreeShranjevanje košarice
woocommerce_items_in_cartTrajanje sejeGolden TreeShranjevanje izdelkov
wp_woocommerce_session_8959e840ebf05cfa4497ea44e25855b82 dniGolden TreeShranjevanje izdelkov
popolnapostava_first_visit1 letoGolden TreeSpremljanje novih obiskovalcev
JSESSIONIDTrajanje sejeNew RelicStatistika ogledov spletne strani
m10 letStripeDelovanje plačniškega sistema
__stripe_mid1 letoStripeDelovanje plačniškega sistema
__stripe_sid1 danStripeDelovanje plačniškega sistema
nsrTrajanje sejeStripeDelovanje plačniškega sistema
t_gid1 letoTaboolaSpremljanje nakupa
taboola_usg1 letoTaboolaSpremljanje nakupa
taboola_vmp1 letoTaboolaSpremljanje nakupa
B1 letoYahooRemarketing
VISITOR_INFO1_LIVE6 mesecevYoutubeDelovanje ogledovanja Youtube videov
PREF1 letoYoutubeDelovanje ogledovanja Youtube videov
YSCTrajanje sejeYoutubeDelovanje ogledovanja Youtube videov
uuid1 mesecFalk TechnologiesRemarketing
dspuuid-D661 mesecFalk TechnologiesRemarketing
_kuid_6 mesecevKrux DigitalRemarketing
lidid2 letiKrux DigitalRemarketing
cblon4 dniActive CampaignRemarketing
cbuid60 letActive CampaignRemarketing
cbuid_meta1 tedenActive CampaignRemarketing
cto_tld_test1 danActive CampaignRemarketing
ck16 mesecevLive Ramp IncRemarketing
drtn14508302856 mesecevLive Ramp IncRemarketing
rlas36 mesecevLive Ramp IncRemarketing
rtn1-z6 mesecevLive Ramp IncRemarketing
AWSELBTrajanje sejeCheckout ltdDelovanje plačniškega sistema
tuuid2 letiRevcontentRemarketing
tuuid_last_update2 letiRevcontentRemarketing
um22 mesecaRevcontentRemarketing
cmp9999800281 mesecRevcontentRemarketing

15. Varstvo osebnih podatkov

Splošno

Vsi izrazi uporabljeni v tem poglavju imajo pomen kot ga določata vsakokratno veljavni Zakon o varstvu osebnih podatkov ter Splošna uredba o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

Golden Tree d.o.o. (v nadaljevanju Podjetje) obdeluje osebne podatke v okviru svojih storitev, ki jih ponuja. Podjetje se zavezuje, da bo z ustreznimi organizacijskimi in logično-tehničnimi ukrepi varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov svojih storitev.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ne odgovarja. Podatkov podjetje ne posreduje tretjim osebam, razen pogodbenim izvajalcem, s katerimi ima ponudnik sklenjeno pogodbo o varovanju osebnih podatkov in ki so pogodbeno zavezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot podjetje.

Zbirke osebnih podatkov podjetje hrani na območju Evropske unije ter jih ne iznaša v druge države.

Namen uporabe

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletnih strani, v upravljanju podjetja, za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila.

V primeru določenih storitev (kot npr. prejemanje rednih obvestil podjetja oz. ostalih promocijskih aktivnosti) podjetje osebne podatke zbira z izrecno privolitvijo posameznikov. Posameznik lahko privolitev kadarkoli umakne v skladu z določbami teh pogojev.

S privolitvijo k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah ali pri naročilu na novice preko elektronske pošte, posameznik dovoljuje podjetju, da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje novic preko elektronske pošte, telefonske številke in/ali drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov o storitvah spletnega centra in podjetja Golden Tree d.o.o. ter povezanih oseb.

Rok hrambe

V primeru, da podjetje obdeluje osebne podatke na podlagi privolitve se le-ti obdelujejo do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze.

V kolikor se osebni podatki obdelujejo na drugi pravni podlagi (npr. izvrševanje prodajne pogodbe, na podlagi zakonskih določb) pa podjetje hrani osebne podatke toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani, oziroma toliko časa kot to določa vsakokratno veljavna zakonodaja.

Uveljavljanje pravic posameznikov

V primeru, da imate vprašanja glede obdelave vaših osebnih podatkov oziroma bi radi uveljavljali katero izmed spodaj naštetih pravic, povezanih z vašimi osebnimi podatki, se obrnite na: [email protected] ali nam pošljite zahtevek po pošti, Golden Tree d.o.o., Alpska cesta 43, 4248 Lesce.

Podjetje bo, za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od posameznika zahtevalo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da posameznika ne more zanesljivo identificirati.

Podjetje se zavezuje, da bo na zahtevo posameznika po uveljavljanju katere izmed spodaj navedenih pravic, podalo odgovor najkasneje v roku 30 dni. V kolikor zahteve ne bo moč izpolniti v celoti v navedenem roku, bo podjetje to posamezniku sporočilo skupaj z ustrezno obrazložitvijo.

Pravica do obveščanja

Pravico imate do informacij o o tem katere vaše osebne podatke obdeluje podjetje, na kakšni podlagi, za kakšen namen in koliko časa jih hrani.

Pravica do pozabe

V kolikor ne želite več, da se vaši osebni podatki, ki jih hrani in obdeluje podjetje, obdelujejo in ob pogoju, da ni drugih zakonitih temeljev za njihovo nadaljnjo hrambo, lahko od podjetja kadarkoli zahtevate, da se vaši osebni podatki zbrišejo.

Pravica zahtevati popravek, izbris ali vložiti pritožbo

Preko v tem delu Pogojev navedenih kontaktnih podatkov lahko kadarkoli zahtevati popravek ali izbris osebnih podatkov, ter vložiti pritožbo glede obdelave vaših osebnih podatkov s strani podjetja.

Iz baze prejemnikov obvestil se lahko kadarkoli odjavite preko [email protected] ali s klikom na povezavo »Odjavi tukaj« na dnu promocijskih elektronskih sporočil.

Za odjavo od občasnih promocijskih SMS sporočil napišite sporočilo z besedilom »MIHA STOP« na številko 6001 in vašo telefonsko številko bomo odstranili iz baze prejemnikov sporočil.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik podjetju poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Podjetje bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varovalo tudi v primeru preklica registracije.

Pravica do prenosljivosti

Posameznik lahko od obdelovalca zahteva, da mu zagotovi osebne podatke v zvezi z njim, ki jih je posredoval upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.

Pravica do pravnega sredstva in sankcije

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu (Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije), pa tudi pravico do pravnih sredstev zoper odločitev nadzornega organa ali v primeru neukrepanja nadzornega organa. V vsakem primeru vas naprošamo, da se najprej poslužite pravice do pritožbe neposredno pri podjetju, preko zgoraj navedenih kontaktnih podatkov.

Pravice vezane na avtomatizirano obdelavo

Posameznik ima pravico ne biti podvržen ukrepom, ki izhajajo zgolj iz profiliranja, analize ali predvidevanj z uporabo avtomatiziranih sredstev obdelave. Posameznik lahko v tem primeru vloži pritožbo preko zgoraj navedenih kontaktnih podatkov.

Pravica do umika privolitve

Posameznik ima pravico do umika privolitve za nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov, ko le-ta obdelave temelji na privolitve (npr. v primeru prejemanja promocijskih sporočil).

Podatki o podjetju:

Golden Tree d. o. o.

Alpska cesta 43

4248 Lesce

Matična številka: 6708501000

ID za DDV: SI28639103 (zavezanec za plačilo davka)

Družba je registrirana pri okrožnem sodišču v Kranju št. SRG 2014/46021 z dne 17. 10. 2014

Osnovni kapital: 7.500,00 EUR

Transakcijski račun pri Lon d.d. Kranj, št: SI56 6000 0000 0453 449

Pogoji poslovanja so bili posodobljeni 30. 4. 2019.