Sladki krompir je čedalje bolj je dostopen v trgovinah, sploh pa je razveseljivo to, da ta rastlinski čudež, ki izvira iz Južne Amerike, zlahka gojimo na domačem vrtu. Iz njega pripravljajo različne jedi, sicer pa ima tudi nekaj koristnih vplivov na zdravje. Sladki krompir je bogat z vitamini A, B, C in D. Z enim srednje velikim sladkim krompirjem nadomestimo tretjino dnevne potrebe po omenjenih vitaminih, ki zelo ugodno vplivajo predvsem na imunski sistem.
PP-recept-tris-s-sladkim-krompirjem


Čas priprave: 10 min    Čas pečenja: 20 min    Skupaj: 30min

Sestavine:

– sladki krompir,
– puran,
– bučka,
– kokosovo maslo,
– kardamon,
– rožmarin,
– sol.

Priprava:

Najprej nalupimo sladki krompir, ga narežemo na kocke ter ga dobrih 7 minut kuhamo. Medtem narežemo meso in ga popečemo na kokosovi maščobi. Ko je sladki krompir kuhan, ga v krpi osušimo in popečemo ,da dobi zlato-rjavo skorico. Ko meso porjavi, mu dodamo narezane bučke in na koncu krompir. Vse skupaj začinimo z rožmarinom, kardamonom ter rahlo posolimo.

Super kosilo je pripravljeno, pa dober tek ;)

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Formula Popolne Postave. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»