V sklopu 90-dnevnega izziva se bodo izmenjavali trije tipi aktivnosti:

stretching-exercisesV tokratnem izzivu bo čvrstko potekal nekoliko drugače.

Za še boljše rezultate bo v tokratnem izzivu ČVRSTKO razdeljen na TRI segmente. Tako se bomo z vsakim treningom osredotočili na določen del telesa in v najkrajšem možnem času oblikovali popolno postavo.

Za lažje razumevanje bodo pomagale različne barve:

  • – Treningi označeni z MODRO barvo so namenjeni oblikovanju zapeljivih trebušnih mišic.
  • – Treningi označeni z RDEČO barvo so tisti, ki bodo poskrbeli, da so noge lepo oblikovane, zadnjica pa čvrsta in popolna.
  • – Treningi označeni z ZELENO barvo pa so namenjeni zgornjemu delu telesa, se pravi mišicam rok, hrbta in ramenskega obroča.

Naj vas spomnim, da moramo za popolno postavo obremeniti vse mišice, ker je cilj čvrsta, simetrična in lepo oblikovana postava.

Pa, da ne pozabim…

Poleg lepe oblikovane postave, ČVRSTKOTOV TRIS poskrbi, da tudi v samem mirovanju, na račun nekoliko večjega deleža mišične mase, porabimo več odvečnih maščob. Skratka zmagovalna kombinacija!

Ne glede na barvo pa treningi potekajo enako. Gre za vadbo krožnega tipa, sestavljeno iz petih različnih vaj. Vsako vajo izvajamo 60 sekund, eno za drugo, brez vmesnega počitka. Dvominutni odmor sledi na koncu posameznega kroga, se pravi, ko opravite vseh pet vaj. Po 120 sekundah nadaljujete s krogom št. 2, itd.

EN KROG = VAJA 1 + VAJA 2 + VAJA 3 + VAJA 4 + VAJA 5

Celoten sklop vaj (KROGOV) ponovite tolikokrat, kot je predpisano v spodnjem razporedu.

NE SE USTRAŠITI! Če se zgodi, da vaje ne morete izvajati vseh 60 sekund, si lahko vzamete nekaj odmora, se nadihate in s treningom nadaljujete. Pomembno je, da daste vse od sebe in postopoma napredujete.

Potep je za večino tista aktivnost, ki se je najbolj razveselite. Zakaj? Zato, ker lahko počnete malo morje različnih stvari, se zabavate in hkrati oblikujete svojo popolno postavo. Saj veste popolno postavo dosežemo, ko se v svojem telesu počutimo super, smo polni energije in nas ni niti malo sram. Konec koncev smo najlepši, ko žarimo od znotraj, kar pa seveda dosežemo takrat, ko smo zdravi, energični in ponosni nase, ko dosegamo svoje cilje (katere koli).

POTEP je aktivnost, ki traja nekoliko dlje. To pa zato, ker so maščobne blazinice nekoliko bolj trdovratne in je treba vložiti nekaj več časa, da se jih končno znebimo. Lahko se odločite za:

  •  – tek,
  •  – hojo v hrib,
  •  – kolesarjenje,
  •  – rolanje,
  •  – skupinski športi…

Pomembno je, da utrip nekoliko poskoči (pogovorni tempo), da se potrudite po svojih najboljših močeh in približno isti tempo držite od začetka do konca. Prilagodite tempo svoji fizični pripravljenosti.

couple-runningVedno poudarjam, da je poleg redne telesne aktivnosti in zmerne prehrane, pomemben tudi počitek.

Telo potrebuje čas za regeneracijo in posledično napredek. V kolikor »ne napolnimo baterij« se lahko zgodi, da nam zmanjka tiste prave energije in s tem tudi motivacije.

Ampak pozor! To ne pomeni, da morate cel dan sedeti pri miru in okupirati kavč. Ko je na sporedu SPROŠČANJE, predlagam, da se odpravite na sprehod, se z družino odpravite raziskovat okolico, si privoščite masažo, meditacijo ali kaj podobnega.

chef-cookingVedno poudarjam, kako pomembna je kombinacija zmerne prehrane in redne telesne aktivnosti.

Prav zato sem vam znotraj moje Formule Popolne Postave pripravil personaliziran jedilnik, s katerim boste osvojili vsa pravila zmerne in zdrave prehrane. Ker pa vem, da se je nemogoče odpovedati najljubšim jedem, naj ti zaupam, da se temu sploh ni treba odpovedati. Še več, moji varovanci si brez težav privoščijo svojo najljubšo sladico, pico, čokolado… In da, vseeno jim uspe preoblikovati svoje telo!

Če svoje Formule še nimaš, si jo zagotovi še danes in se pridruži več kot 10.000 varovancem iz Slovenije, Hrvaške, Švice, Nemčije, Avstrije pa vse do Skandinavije in ne boste verjeli, tudi Avstralije in Nove Zelandije.Poleg ostalih novosti te v tokratnem izzivu čaka tudi JOKER. Gre za izhod v sili, ki ga lahko v času izziva izkoristiš 3x.

Popolnoma normalno je, da pridejo dnevi, ko ti ponagaja zdravje, te preseneti kakšen dogodek ali preprosto preceniš svojo časovne okvire. Škoda je, da bi zaradi takšnega dneva, ki nekoliko ponagaja pri razporeditvi kar odnehal in se predal.

Ne pozabi en slab dan ne bo pokvaril celotnega izziva.

Ko si v takšni situaciji, v svoj koledar (v okence za tisti dan) preprosto napiši besedico JOKER in trening lahko izpustiš.

Pomembno pa je, da potem po hitrem postopku spet skočiš na zmagovalno pot in da karte JOKER ne izkoristiš več kot 3x (v celotnem izzivu)!

Ok, osnove so jasne!

Ker je hitrost izvedbe tisto kar najbolj šteje pri doseganju cilja, je ČAS, da začneva!

>> ŽELIM NATISNITI TEDENSKO TABELO <<


DAN 1
AKTIVNOST ( ► kliknite na vajo za video prikaz)TRAJANJE
► STRANSKI POSKOKI 60 sekund
► KLASIČNI UPOGIB TRUPA 60 sekund
► JUMPING JACKSI 60 sekund
► DOTIKANJE GLEŽNJEV 60 sekund
► NIZKI SKIPPING 60 sekund
ŠTEVILO KROGOV4
SKUPAJ20 minut

DAN 2
AKTIVNOSTTRAJANJE
POTEP30 minut ali več

DAN 3
AKTIVNOST ( ► kliknite na vajo za video prikaz)TRAJANJE
► POD OVIRO 60 sekund
► ŠIROKI POČEPI 60 sekund
► ŠPRINTER 60 sekund
► IZPADNI KORAKI 60 sekund
► POSKOČNI KEKEC 60 sekund
ŠTEVILO KROGOV4
SKUPAJ20 minut

DAN 4
AKTIVNOSTTRAJANJE
SPROSTITEVpoljubno

DAN 5
AKTIVNOST ( ► kliknite na vajo za video prikaz)TRAJANJE
► VISOKE PETE 60 sekund
► ŠIROKE SKLECE Z OPORO 60 sekund
► TEK NA MESTU 60 sekund
► IZTEGOVALEC 60 sekund
► ZGODNJI JUTRANJI POSKOKI 60 sekund
ŠTEVILO KROGOV4
SKUPAJ20 minut

DAN 6
AKTIVNOSTTRAJANJE
POTEP30 minut ali več

DAN 7
AKTIVNOSTTRAJANJE
SPROSTITEVpoljubno

DARILO

Razpredelnica za sledenje izzivu!

pp-izziv-tabela-90dni

>>Klikni tu in si prenesi DARILO razpredelnico za lažje sledenje 90 dnevnemu izzivu.<<

Predlagam da jo natisneš in obesiš na vidno mesto ;)


KAJ PA PO OPRAVLJENEM IZZIVU?
Med 90 dnevnim izzivom, oziroma med treningom, zaradi različnih obremenitev, pride do mikro poškodb mišičnega tkiva, ki jih moramo po vadbi čim hitreje zaceliti. S tem, ko mikro poškodbe zacelimo, postopoma povečamo delež mišične mase in tako oblikujemo čvrsto, fit postavo.

Tukaj pa svojo super vlogo odigrajo beljakovinski napitki, saj so točno tisto kar organizem potrebuje: beljakovine, ki jih sistem izredno hitro vsrka.

SEDAJ PA ŠE GLAVNO VPRAŠANJE.

Kateri med vsemi je najbolj kvaliteten?
Vem, da imaš na razpolago malo morje različnih izdelkov, ki pa velikokrat ne upravičijo svojega slovesa. Ogromen delež sladkorja, slaba kvaliteta, dodana umetna sladila, maščobe in škodljivi aditivi so snovi, ki se pojavijo v številnih izdelkih in ogrozijo vaš napredek ter celo zdravje. Ne pozabi, papir oziroma embalaža prenese vse. Naj te to ne zavede.

Zaradi vsega tega, smo se v sklopu podjetja odločili, da oblikujemo lastno linijo izdelkov, znamke Golden Tree Nutrition.

Med njimi najdete tudi Golden Tree beljakovine, ki so izdelane po naših zahtevah. Govorimo o najvišji kakovosti brez kakršnih koli aditivov, ki bi lahko škodovali vašemu organizmu. 100 % naravno in prijazno vašemu telesu. Roko na srce, zase, za svoje najbližje in seveda tudi za vas želim samo najboljše.


 

mihagersic-new
Ok upam, da je vse jasno,
v nasprotnem primeru mi piši na miha@popolnapostava.com in z veseljem ti pomagam!

Se slišiva,
Miha Geršič
Avtor uspešnice Formula Popolne Postave