Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Vadba / Vadba za 100% rezultat pri hujšanju
 

Vadba za 100% rezultat pri hujšanju

Predviden čas branja: 1 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 23/09/2013
Vadba za 100% rezultat pri hujšanju

Kadar se želimo znebiti odvečnih maščobnih oblog je poleg pravilne prehrane, telesna aktivnost tisto drugo nepogrešljivo orodje. Da pa boste znali pravilno in učinkovito trenirati smo za vas priskrbeli vse potrebne informacije.

Najprej poglejmo razliko med klasičnima oblikama vadbe in sicer med anaerobno in aerobno. Za razliko od anaerobne se aerobna vadba izvaja dlje časa in pri nižjem srčnem utripu. V to skupino aktivnosti lahko uvrstimo tek, kolesarjenje, hojo v hrib,… Glavni namen aerobne vadbe je pridobiti na kondiciji, krepiti organizem in seveda izgubiti odvečno telesno maščobo.

Na tem mestu vas večina verjetno že izbira med oblikami vadbe, ki spadajo med aerobne oblike treninga vendar pozor, najboljša je kombinacija obeh oblik. Da pa zadeve ne bomo preveč zakomplicirali vam v tokratni objavi razkrivamo odgovore na glavna vprašanja okoli aerobne vadbe (tek, kolesarjenje,…).

Za primer bomo vzeli tek. Gre za telesno aktivnost, ki vse bolj pridobiva na priljubljenosti in je poznana vsakemu posamezniku. S pomočjo teka bomo najlažje razložili celotni koncept aerobne vadbe.

Številne teorija, ki zagovarjajo kdaj je najbolj teči oziroma kdaj s tekom porabimo največ kalorij so celotno zadevo zelo zakomplicirale. Zato pozabite na vse skupaj, kar ste slišali do sedaj in poslušajte svoje telo. Tecite takrat, ko vam to najbolj odgovarja. Pazite le, da to počnete dovolj pogosto in da se držite naslednjih nasvetov.

1. Če izvajate jutranji tek na tešče bodite pozorni, da intenzivnost ni previsoka, se pravi pogovorni tek je tisto, kar je primerno za vaš organizem. Časovni okvir naj bo nekje med 35 do 45 minut.

2. Če ste ljubitelj jutranjega teka po zajtrku bodi pozorni, da od obroka mine vsaj 45 minut in se tako izognite neprijetnemu občutku teže v želodcu.

3. Tek po treningu z utežmi je prav tako odlična izbira. Pazite le, da ne pretiravate v časovne smislu, saj je telo nekaj energijskih zalog že porabilo zato bo 25 minut teka dovolj.

4. Če pa ste ljubitelj teka v popoldanskih urah bodite pozorni na časovni okvir in pa ponovno na obrok pred vadbo. Zaužite nekaj lahkega in seveda približno uro pred telesno aktivnostjo.

Za konec pa še manjša skrivnost. Pomembno je, da med izvajanjem aktivnosti kar se da uživate. To pa zato, ker se boste z omenjeno prakso srečavali večkrat tedensko.

V okviru svojih časovni zmožnosti se odločite, v katerem delu dneva boste prakticirali aerobno vadbo. Pomembno je, da v aktivnosti uživate, ste disciplinirani in se držite zastavljenega cilje, vsak dan ste namreč korak bližje! ☺

Zaupatje nam vaše izkušnje z aerobno vadbo. Katera je vaša najljubša? Tek, kolesarjenje, plavanje ali kaj drugega? Komentirajte, kritiziraje, sprašujte ali karkoli vam pade na pamet…


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
V ospredju programa Popolna Vadba so poleg nasvetov o uravnoteženi in zdravi prehrani predvsem treningi, ki jih lahko izvajaš istočasno z dogajanjem na ekranu.
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji