Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Vadba / Najboljše vaje s kolebnico v samo 30-ih minutah!
 

Najboljše vaje s kolebnico v samo 30-ih minutah!

Predviden čas branja: 2 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 29/02/2016
Najboljše vaje s kolebnico v samo 30-ih minutah!

Nor trening za katerega pa potrebuješ samo 30 minut, kolebnico in konkretno željo. Ta te čaka v današnji objavi zato predlagam, da ne izgubljamo časa in čim prej pogledamo katere so tiste vaje, ki bodo v kratkem popestrile tvoj urnik aktivnosti. Gremo!!!

Pomanjkanje časa je še vedno najbolj pogost izgovor zakaj nekomu ne uspe potrenirati. V današnji objavi zato predstavim nov intenziven in učinkovit trening, ki vam ne vzame več kot trideset minut prostega časa.

Trening je krožnega tipa in je sestavljen iz petih vaj. Vsako vajo bomo izvajali 60 sekund brez vmesnih počitkov, eno za drugo. Odmor vas čaka na koncu vsakega kroga, se pravi, ko opravite vseh pet vaj. Celoten sklop bomo ponovili 5-krat. Ker želim, da zadevo popestrimo, sem vadbi dodal še pripomoček in sicer kolebnico ;)

VAJE S KOLEBNICO

POSKOKI S KOLEBNICO

vaja1

Prvo vajo verjetno vsi dobro poznate in bo poskrbela za konkreten uvod.

S klasičnimi poskoki bomo po hitrem postopku ogreli celo telo in se tako izognili poškodbam. Bodite pozorni , da je trup poravnan in mišice čvrsto napete. Pri gibanju pazimo, da so odrivi nadzorovani in enakomerni.

 

 

 


TREBUŠNJAKI S KOLEBNICO

vaja2

Po šestdesetih sekundah sledi vaja številka dve. Z njo bomo obremenili predvsem trebušne mišice in bo od nas zahtevala ogromno zbranosti. Vajo izvedemo tako, da se usedemo na tla in poravnamo zgornji del trupa. Kolebnico postavimo pod noge in pete dvignemo od podlage. Cilj je, da kolebnico iz začetnega položaja, se pravi izpod nog, spravimo nad njih. To pomeni, da moramo kolebnico pod nogami, mimo pet spraviti nad kolena. Naj še enkrat poudarim, da gre za vajo pri kateri sta ključni vztrajnost in zbranost.


SUMO POČEPI

vaja3

S tretjo vajo se bomo osredotočili na mišice nog in zadnjice. Bistvo krožnega treninga je, da poizkušamo obremeniti čim več mišičnih skupin in tako v celoti oblikovati telo. Vajo bomo izvedli tako, da bomo kolebnico dvignili nad glavo in usločili hrbet. Noge lahko postavimo nekoliko širše od širine ramen in stopala obrnemo rahlo navzven. Iz začetnega položaja se spustimo tako nizko kolikor nam dopušča gibljivost. To pomeni, da ne sme priti do rotacije medenice in upognjenega trupa.

 


ROTACIJA TRUPA

vaja4

S predzadnjo vajo se bomo spet osredotočili na mišice trupa s tem, da bo poudarek na rotaciji. Ne pozabite več vlaken ko obremenimo, boljši bodo rezultati. Tako kot pri drugi vaji se usedemo na tla, poravnamo trup in upognemo kolena. Kolebnico v tem primeru postavimo predse in pete odlepimo od podlage. Ko osvojimo začetni položaj, začnemo z izmenično rotacijo trupa. Pogled naj ves čas sledi gibanju. Da pa vse skupaj ne bo preveč dolgočasno, bomo v gibanje vključili tudi noge. Simulacija kolesarjenja je tista, ki bo vaji dala piko na i in poskrbela, da se konkretno pozabavate.


VISOKA KOLENA

vaja5

Za konec pa še vaja, ki bo uničila tudi najbolj vztrajne maščobne obloge. Gre za eno od možnih opcij poskokov s kolebnico pri kateri bomo kolena poskusili spraviti v višino medenice. Vse ostale karakteristike ostanejo enake kot pri prvi vaji. Se pravi gibanje je nadzorovano, enakomerno, trup pa poravnan in čvrsto napet. Če se zgodi, da se zapletete, nič hudega. Dvakrat globoko vdihnite in nadaljujte z vajo. Glavo gor in gremo do cilja.

 


Za vrhunski rezultat res ne potrebujete gore opreme, najboljšo telovadnico in na stotine ur prostega časa. Če ste iznajdljivi lahko vaša dnevna soba postane prostor kjer se uresničijo najbolj nore sanje o popolni postavi. Kdor ima močno željo bo cilj dosegel in pika! Vsi, ki imate kakršno koli vprašanje mi obvezno pišite na [email protected] in z ekipo vam bomo z največjim veseljem pomagali najti rešitev. Da pa super trening obkroži Slovenijo, pa seveda deli objavo tudi z ostalimi.

Preveri še vaje za celo telo.


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
PRIPOROČAMO
Izdelek, ki je bil uporabljen v blogu.
Glavna naloga je aktivacija mehanizma metaboličnega vklopa, ki predstavlja osnovo najnovejšega programa.
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]