Ker vemo, da redno in zmerno uživanje čilija dokazano pomaga topiti maščobo, sem se odločil, da bom današnji recept malo bolj začinil.

PP-recept-vrazja-piscancja-bedra-z-zelenjavo


Čas priprave: 10 min    Čas pečenja: 25 min     Skupaj: 35 min

Sestavine:
– piščančja bedra,
– bučka,
– korenje,
– paradižnik,
– česen,
– čebula,
– svež čili,
– limona,
– olivno olje,
– gorčica,
– poper,
– sol,
– mediteranska mešanica začimb (timijan, bazilika, …)

Priprava:
Najprej pripravimo marinado za piščančja bedra. Olupimo manjšo čebulo, jo razrežemo na večje kose in jo skupaj z dvema stokoma česna stresemo v multipraktik. Dodamo čili (če nismo ljubitelji preveč pekoče hrane, odstranimo semena), olivno olje, malo gorčice, popra ter soli. Na koncu stisnemo še malo limoninega soka in vse skupaj zmiksamo, da dobimo gladko zmes.

Medtem očistimo piščančja bedra (odstranimo kožo, jih speremo in osušimo s pomočjo papirnate brisačke) ter jih prelijemo s pripravljeno zmesjo.
Prav tako na poljubno velike kose narežemo bučko, korenje in paradižnik.
V ponev dodamo malo olja, ga segrejemo in spečemo piščančja bedra. V drugi posodi pa podušimo zelenjavo in jo pred koncem začinimo s česnom in mediteransko mešanico začimb.

Pa dober tek.

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna prehrana. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»