Za današnji recept se moram zahvaliti kolegici Tanji in moram vam povedati, da boljših ježkov še nisem jedel. Po objavi te božanske sladice pa obljubim, da bom za nekaj časa prenehal z objavljanjem sladkih dobrot. Vseeno moram namreč poskrbeti, da skušnjave ne bodo prevelike. ;)


Čas priprave: 20 min Čas pečenja: 30 min Skupaj: 50 min

Sestavine:

– 4 jajca,
– 150 g eritritrola,
– 160 g mletih lešnikov,
– 40 g polnozrnate moke ali mletih ovsenih kosmičev,
– 8 žlic pomarančnega bio nesladkanega sirupa,
– surov kakav po okusu,
– 1 dcl ruma,
– 100 g stopljenega masla (kokosovega ali kakavovega),
– 3 žlice lešnikovega mleka,
– kokosova moka,

Priprava:

Rumenjake posebej stepeš v peno, počasi dodajaš eritritol in stepaš do gladke mase. Beljake stepeš posebej v trd sneg.

Lešnike dodaš k rumenjakom postopoma, medtem, ko stepaš počasi. Dodaš še moko ali mlete ovsene kosmiče in lepo premešaš. Postopoma dodaš še sneg iz beljakov in mešaš,  dokler ni lepo vse premešano.

V pekač, na peki papir, poliješ vsebino in jo daš peči na 200 C za 30 min. Ohladiš testo.

Ko je testo ohlajeno, ga preliješ z 8 žlicami sirupa pomarančnega (bio nesladkanega), dodaš 10 g surovega kakava, 1 dcl ruma, preliješ z kokosovim ali kakavovim maslom in 3 žlicami lešnikovega mleka. Iz mase tvoriš kroglice in jih povaljaš v kokosovo moko.

Dober tek!

 

O AVTORJU

Avtor

Miha Geršič

Miha Geršič je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna prehrana. S svojo ekipo strokovnjakov je v boju z odvečnimi kilogrami pomagal že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam. Poglej več...»