Izpolni podatke in izračunaj svoj personaliziran jedilnik! 🍝🥗
Domov / Prehrana / Znanstveno dokazana rešitev za izgubo odvečnih maščob na trebuhu
 

Znanstveno dokazana rešitev za izgubo odvečnih maščob na trebuhu

Predviden čas branja: 2 min
Napisal/a: Miha Geršič
Datum objave: 28/09/2015
Znanstveno dokazana rešitev za izgubo odvečnih maščob na trebuhu

Med vsemi sporočili, komentarji in maili še vedno prevladuje vprašanje kako se znebiti odvečne maščobe na trebuhu. Čeprav sem z vami že delil nekaj učinkovitih nasvetov, sem se odločil, da pobrskam še dlje in najdem rešitev, ki bo poskrbela za raven in izklesan trebuh. V nadaljevanju vam zaupam na kaj morate biti pozorni, da bo proces izgube odvečne maščobe hitrejši in se boste v svojem telesu počutili res samozavestno.

Z mano in  Popolno vadbo 2, nisi nikoli sam! Skupaj z ekipo in ostalimi varovanci bomo poskrbeli, da motivacije nikoli ne zmanjka! 

Okej, če želimo imeti raven, izklesan trebuh, brez odvečnih maščob, potem je jasno, da moramo pospešiti presnovo, pokuriti maščobne blazinice, se upreti sladkim skušnjavam ter zaužiti manj kalorij kot sicer. Verjetno si mislite: »Okej, to že vem, ampak kako na preprost način premagati omenjene ovire?«

Rešitev se skriva v prehrani. Sedaj pa posluh! Uravnotežena in raznolika prehrana je ključ za dosego želenega rezultata. O tem ni nobenega dvoma, vendar pozor. Raziskave so pokazale, da med vsemi makrohranili ključno vlogo pri izgubi maščobe na trebuhu, odigrajo beljakovine.

Potrditev omenjene trditve najdemo v naslednjih treh podatkih.

Optimalna količina zaužitih beljakovin:

  • je tista, ki pospeši metabolizem in tako brez kakršnekoli dodatne spremembe tekom dneva porabite od osemdeset do sto kalorij več kot sicer (80-100 kalorij),
  • hrepenenje po sladkem, slanem in nezdravem se zmanjša za dobro polovico kar pomeni, da konkretno omejimo nepotrebno kopičenje maščob (60%),
  • prav tako pa dnevno zaužijemo dobrih 400 kalorij manj kot sicer (441 kalorij).

Vse to zaradi ene same spremembe na našem jedilniku-optimalne količine zaužitih beljakovin. Pa da ne bo pomote, številke so rezultati mednarodnih raziskav in so pravi pokazatelj kaj se dogaja v našem telesu.

In zakaj so beljakovine tako posebne, ko govorimo o izgubi odvečne maščobe? Glavni razlog se skriva v aminokislinah, ki so gradniki beljakovin. Najpomembnejšo vlogo pa ima aminokislina imenovana leucin, ki ima edinstveno lastnost, saj omogoča izgubo odvečnih maščob pri tem pa obvaruje mišice pred razgradnjo. Sliši se čudovito in tako tudi je. Manj maščob in bolj čvrsto telo.

Da jih boste zaužili optimalno količino, naj beljakovine predstavljajo približno tretjino vašega dnevnega kaloričnega vnosa. Osredotočite se predvsem na vire kot so jajca, govedina, svinjina in perutnina, če je opcija iz proste reje, domače mlečne izdelke, ribe in stročnice. Izredno pomembno je, da gre za kvalitetne in neoporečne izdelke.

S tem ko boste spremenili razmerje med makrohranili boste dlje časa obdržali občutek sitosti in se tako izognili številnim pregreham in nezdravim prigrizkom.

Spodaj sem vam pripravil še nekaj preprostih primerov kako nadomestiti, oziroma pripraviti obrok, ki vsebuje vsa potrebna makrohranila, tako ogljikove hidrate kot tudi beljakovine in maščobe.

Predlogi
Zajtrk: Beljakovinske palačinke z gozdnimi sadeži
Malica: Čičerikin hrustljavi “snack”
Kosilo: Zelenjavna ladjica s pečenim piščancem
Večerja: Motovilec s paradižnikom, koruzo in jajci

V brezplačni e-knjigi, ki jo lahko prevzameš na moji spletni strani sem razkril resnico o hitrem hujšanju in popolni postavi. Prav tako ne pozabi pobrskati med zdravimi recepti. Ta rubrika se namreč pridno polni in prepričan sem, da bo tudi tebi prišla prav kakšna ideja za ustvarjanje gurmanskih užitkov.

Imaš vprašanje? Zaupaj mi ga kar spodaj v komentar ali pa ga pošlji na moj e-naslov. Z ekipo bomo poskrbeli za odgovor in ti tako pomagali pri uresničitvi sanj. Poznate koga, ki mu ti nasveti lahko pomagajo? Brez zadržkov delite to objavo z njim in poskrbite, da bo na pravi poti ;)

Popolna vadba 2 je edini pravi program v Sloveniji, ki garantira uspeh! 100% brez tveganja ->> preveri v tej brezplačni prezentaciji! 


VIRI:

Protein intake and energy balance. – Westerterp-Plantenga MS.

Intake of macronutrients as predictors of 5-y changes in waist circumference. – Halkjaer J, Tjønneland A, Thomsen BL, Overvad K, Sørensen TI.

Gluconeogenesis and energy expenditure after a high-protein, carbohydrate-free diet. – Veldhorst MA, Westerterp-Plantenga MS, Westerterp KR.

The effects of consuming frequent, higher protein meals on appetite and satiety during weight loss in overweight/obese men. – Leidy HJ, Tang M, Armstrong CL, Martin CB, Campbell WW.

Postprandial thermogenesis is increased 100% on a high-protein, low-fat diet versus a high-carbohydrate, low-fat diet in healthy, young women. – Johnston CS, Day CS, Swan PD.

A high-protein diet induces sustained reductions in appetite, ad libitum caloric intake, and body weight despite compensatory changes in diurnal plasma leptin and ghrelin concentrations –  David S Weigle, Patricia A Breen, Colleen C Matthys, Holly S Callahan, Kaatje E Meeuws, Verna R Burden, and Jonathan Q Purnell

 


Deli na socialnih omrežjih

O Mihu

Napisal Miha Geršič, ki je soustanovitelj portala Popolna Postava o aktivnem in zdravem življenju, ki ga mesečno obišče več kot 100.000 bralcev, ter avtor uspešnic Popolna Vadba & Popolna Prehrana.

Preberi več o avtorju
KOMENTARJI
Vsi komentarji naših zvestih bralcev
S pravimi nasveti in informacijami zmore vsak - tudi ti!
Vpiši svoj email in prejemaj brezplačne nasvete, ki so pomagali že več kot 10.000 Slovencem in Slovenkam.
Bodimo prijatelji